Cep telefonlari ile ses kaydi yapmak isteyenlere karsi elektronik onlem

Mikro Step

Kıdemli Üye
Cep telefonlari ile ses kaydi yapmak isteyenlere karsi elektronik onlem almam gerekiyor.

Aklima gelen mikrofonu yuksek gucte ultrasonic sesle bogmak.

Ancak telefonlarda mikrofondan gelen HF filtreleniyordur. Fakat mikrofonun ses sinyallerini elektrik sinyallerine donusturme yetenegini zayiflatabilecegimi dusunuyorum.

Fikir cimlastigi gerekiyor.

Son düzenleme:
Aklima gelen bir diger cozum de ortamda yuksek frekansda genis bir alanda magnetik alan olusturmak. Bu illaki mikrofonun bir yerlerini etkileyip sinyal uretimine neden olabilir.

böyle bir şey var, savunma sanayi ürünleri arasında görmüştüm. iki tipi vardı bir tanesi power bank kadar portatif diğeri de odaya harici kablolu döşenen bir modeldi. ultrasonik vibrasyonla kaydedilen sesi anlaşılmaz yapıyor.

askeri ürünlerin specleri veya resimleri gizlilik nedeniyle elimde yok ama ticari seviyede de benzer ürünler var.

Ancak telefonlarda mikrofondan gelen HF filtreleniyordur. Fakat mikrofonun ses sinyallerini elektrik sinyallerine donusturme yetenegini zayiflatabilecegimi dusunuyorum.
Sonucun düşündüğünüz gibi olması yüksek ihtimal. Çünkü telefonla ses yada video kaydı aldığımızda konuşma ses seviyesinin ortam seslerine göre şiddeti değişmekte. Yani otomatik kazanç uygulanıyor. Mesela sessiz bir ortamda konuşma sesimizin seviyesi gayet net anlaşılırken, arka fonda makine gürültüsü olan bir ortamda ses kaydı yaparken yüksek sesle konuşulsa bile zor anlaşılıyor. Jummer amaçlı ultrasonik ses sinyali birazda duyma frekanslarına yaklaştırılırsa ve sweep edilerek yüksek genlikte ortama verilirse konuşma seslerinin algılanma seviyeleri sabote edilebilir diye düşünüyorum.

Cep telefonlari ile ses kaydi yapmak isteyenlere karsi elektronik onlem almam gerekiyor.

Aklima gelen mikrofonu yuksek gucte ultrasonic sesle bogmak.

Fikir cimlastigi gerekiyor.
Ses frekansında radyo vericisi yapıp denemek lazım.
Mikrofon girişlerine parmağımızı dokunduğumuzda 50 hertz şebeke frekansından etkileniyor.
5000 hertz de sonuç ne olur acaba?
Mikrofon bağlantı uçları kısa olduğu için etkilenmez belki.

Geçmişte vatandaşın birisi cep telefonlarının kulaklık girişine takılan boş bir 3.5mm fişi, telefon dinleme engelleyici diyerek uçuk paralara satmıştı.

Birileri yaptiysa biz de yapabiliriz o zaman.

Hazir urunler bir hayli pahaliymis.

Son düzenleme:
Geçmişte vatandaşın birisi cep telefonlarının kulaklık girişine takılan boş bir 3.5mm fişi, telefon dinleme engelleyici diyerek uçuk paralara satmıştı.
Kulaklık girişinde mikrofon bağlantısı da var. Normal şartlar altında jak takıldığında telefonun üzerindeki mikrofon devre dışı kalır, jaktaki mikrofon bağlantısını da jak üzerinde kısa devre ederek kurtuluruz gibi düşünülmüş olabilir.

Kayit yapacak kisiye su telefonunu ver bir jack takayim mi diyecegiz?

Tamamen serbest atıyorum. Ultrasonik bir taşıyıcı sinyali ses frekansı ile modüle edip uygun güçte yayınlarsak etraftaki nesneler, insan kulağı veya bir mikrofon üzerinde nasıl bir etkisi olur? HF filtresi demodülatör gibi davranır mı mesela?

Son düzenleme:
Duyum sınırına yakın dual Ultrasonik ses.
Girişimler canına okuyabilir. Aradaki faz farkını merkez duyum frekansına yakın yaparsanız kuduracaktır.
Kendi telefonunuzla denersiniz.

Forum istatistikleri

Konular
6,847
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back