Cep telefonuna bildirim için öneri

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Apartmana hidrofor takıldı. 5 tonluk tank olsa da su kesintisi farkedilmediği için bazen tank bitebiliyor. Bu yüzden ana şebekede basınç düşünce apartman sakinlerine bunu bildirmek istiyorum.
Suyun kesildiğini algılamak problem değil ama apartman sakinlerine hangi yöntemle ulaşacağını kestiremedim.
SMS, telegram, WhatsApp olası seçenekler.
Herkes telegram kullanmıyor ama en basit bildirim de telegram ile yapılıyor.
SMS diğer seçenek ama hem GSM modül hem de her bildirim için 30sms atılması gerekiyor. Kesinti uzun sürelerde olursa her ay SMS paketi yüklemek çok ekonomik lmayacak

WhatsApp için ise API desteği yok
Bu durumda siz ne önerirsiniz?

İnsanlar bu bildirimi istediklerine göre, SMS göndeme ve SIM kart bedellerini de aidata dahil edilmesine itiraz etmezler diye düşünüyorum.

Su kesilince girişde bir lamba yanıp sönsün..

Cep telefonuna SMS en kolayı. Ayrıyeten internet bağlantısına da gerek kalmayacak.
Bina sakinleri ile konuşayım. Bimcell aylık 1000SMS paket iş görür sanırım.

İnsanlar evlerindeyken cep telefonu dışında bildirimler pek işle yaramaz. Whatsapp api olsaydı güzel olurdu ama ücretli üyelik ve internet bağlantısı gerekiyor.

Sadece yöneticiye 1 tane mesaj atsın, yönetici de whatsapp gruptan paylaşsın durumu. Ekonomik olur böylece.

Lora kullanılabilir mi acaba, lora'dan gsm e (örnek veriyorum) web arayüzü vb bir şey ile whatsaptan yollasın yada alıcıda da olan lora cihazı üzerinden bildirsin.

Bence şebeke basıncı üzerinden yerine tankın belli seviyesinde (tank seviyesi düşüyorsa şebeke yoktur), sinyal verecek seviye sensörü ile LoRa ya da bu sinyal kablo/kablosuz ile interneti olan yakın bir daireye ulaşltırılıp NodeMCU gibi bir mcu ile işlenerek gerekli uyarı mesajları internet üzerinden gönderilebilir.

15 mt kablo çekerek internete çıkabilirim. Orada sorun yok. Sorun bina sakinlerinin telegram kullanmayı bilmemesi / kullanmaması. Whatsapp ta api yok ama telegram / discordda var. API ile hertürlü bildirim, foto / belge gönderiliyor. Etkileşim sağlanıyor ama whatsapp kadar yaygın kullanılmıyor.
İnternete çıkış problem değil. İş internete çıktıktan sonra.

Eğer web SMS kullanarak python ile SMS gönderebilirsem hem gsm modüle gerek kalmaz hem de aylık abnoneliğe.

SMS firmaları var birçoğu da api destekli. Arkadaşım apartman için yapmıştı. aidatları sisteme işliyor ödenmezse belli aralıklarla sms atıyor, daha sonra site avukatına sms atıyordu tahsilat için. fiyatlarda oldukça uygun düşünülebilir.

Telefonlara push bildirim nasıl olur? Hem telefon tarafına bir uygulama vs gerekmez hem hidrafor tarafına sim kart abonelik GSM modul gerekmez

Veya apartman cok katlı değilse sesi Baska alarmlarla karısmayacak seste Bir korna - sirenle 2 kısa 1 uzun gibi belli bir sıralamaya ikaz da verilebilir.

Bir seçenek de apartmanın mevcut zil tesisatı ile bir ikaz da düşünülebilir

Hattın birinin üstüne olması gerekli, o kişi taşınabilir ya da birisi hattı başka amaçlarla kullanabilir. Sms yollama firmaları var ve yanlış bilmiyorsam api desteği sunanlar var. Sanki bu yol daha ekonomik ve güvenli olabilir. Hat alınması durumunda da düzenli aralıklarla bence hattın, ben burdayım kimse beni kurcalamadı merak etme mesajını hattın sahibine yollaması gerekir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,503
Üyeler
3,373
Son üye
Uğur ÇOTUK

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back