Cura Destek Mesafesi

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Destek gerektiren bir baskım var. Cura da desteği etkinleştirip baskı yaptığım zaman, destek ile parça birleşiyor.
Parça 2mm iken destek ile birlikte 2.5mm oluyor. Bu desteğin parça ile arasına 0.1, 0.2mm gibi bir mesafe koyabilmem lazım.
Sonra da baskı bittiğinde bu aralık sayesinde kolayca ayırabilmem lazım.
Bu mesafeyi Yapı Levhası Yapıştırması kısmında uç mesafesi adı altında ayarlayabiliyorum ama destek altında uç mesafesi diye geçmiyor.
Başka terimler var ama hangisinin doğru seçenek olduğunu anlamadım.
Birde bazı olası seçenekler de default olarak 2.0mm yazıyor. Böyle bir destek boşluğu mümkün değil.
Konu hakkın da bilgisi olan var mı?
Lan Mevlana zamanın da yazıcı dağıtsalardı sen alma derdi kesin bana :katil2:

destek mesafesi cura.PNG

Destek z mesafesi diye geçiyor.
Arkadaş sırf beni delirtmek için üşenmemiş curayı yazmışlar. Niye birine uç mesafesi, diğerine Z mesafesi dersin ki?
Madem öyle diğerlerine de X mesafesi Y mesafesi filan deseydin dimi...

Neyse şimdi bu 0,16 yı 0.36 yapsam herhalde arası biraz daha açılır. Yoksa azaltınca mı açılıyor?
Belki de çok saçma sorular soruyorum ama bu konuda kafam fena halde karışık. Adımı unutacak seviyedeyim resmen.

destek z mesafesi.PNG

Arkadaş sırf beni delirtmek için üşenmemiş curayı yazmışlar. Niye birine uç mesafesi, diğerine Z mesafesi dersin ki?
Madem öyle diğerlerine de X mesafesi Y mesafesi filan deseydin dimi...

Neyse şimdi bu 0,16 yı 0.36 yapsam herhalde arası biraz daha açılır. Yoksa azaltınca mı açılıyor?
Belki de çok saçma sorular soruyorum ama bu konuda kafam fena halde karışık. Adımı unutacak seviyedeyim resmen.

10882 eklentisine bak

Cura bazen insanın sınırlarını zorluyor cidden. Evet .16'dan .36 yaparsanız aradaki mesafeyi o değerde açmış oluyorsunuz fakat destekler görevini yapmamaya başlıyor. Mesafeyi azaltınca da desteği baskıdan ayırmak zor oluyor. Yani destekler verdiğimiz alt mesafe kadar havaya yazdırılacak, baskı da verdiğimiz üst mesafe kadar havaya yazdırılacak.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,948
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back