CV Önerisi

Selamun Aleyküm hayırlı günler. Ben kendime CV hazırlamaktayım ve burada bir sürü tecrübe sahibi insan varken CV mi onlara direkt mesaj olarak atıp eleştirmesini rica edecektim. Bu konuda gönüllü abilerim konunun altına mesaj yazarsa sevinirim. CV hazırladım ama daha etkileyici olmasını istiyorum. ChatGPT kullanmadım.

CV başvuru yapılacak şirkete göre hazırlanır. Aradıkları pozisyonda bilgi sahibi olduğun her şeyi yazarsın. Onun dışında kalanları yazmaya gerek yok. 6 sayfa cv hazırlamak da olmaz. Mümkün olduğunca az ve öz bilgi vermek lazım. Boş zamanlarımda kitap okuyorum, bağlama çalıyorum gibi bilgiler yazmaya gerek yok. İllede yazılacaksa başvurulan pozisyona yönelik bir şey yazılabilir.

CV yi, kendini oraya davet ettirebilecek kadar kuvvetli yazarsan en önemlisi yüz yüze görüşme ve ilk intiba. Normalde göz göze geldiğiniz anda not verilir. Sonra bir iki kelam konuşursunuz. Bu esnada notu artırdın artırdın, artıramadın geçmiş olsun.

Eğer CV'nin maksimum etki yaratmasını istiyorsan, bir şekilde doğrudan teknik yöneticinin eline geçmesini sağlaman lazım. Yoksa IK bölümünde çalışan şahıs önceden CV'leri inceleyip filtreliyorsa, o zaman işin zor. Nelere bakıyorlar? önemli olan anahtar kelimeler nedir? Format nasıl olmalıdır? gibi yapacağın iş ile hiç alakası olmayan hususlara kafa yorman lazım.

Eğer CV'ni doğrudan teknik yöneticiye ulaştırabilme şansın varsa, o zaman CV nin ana fikri, senin o firmaya iyi para kazandıracağın olmalı. Yönetici senin CV yi görünce gözünde dolar işaretleri beliriyor olması lazım :) Bu algıyı yaratabiliyorsan, hem çok iyi bir ilk ücretle işe başlarsın, hem de yıllık değerlendirmelerde çok iyi ücret artışları alabilirsin.

Görüşme yaparken de her zaman senin firmaya yapacağın katkıyı ön plana çıkar, firmayı önceden iyi araştır, yapılacak işi daha iyi anlamak için sorular sor. Kesinlikle yıllık izin ne kadar? Çalışma saatleri neler? Sendika var mı? Mesai saatlerinin dışında işe çağrılma ihtimalim var mı? gibi sorular sorma. Özel şirket yöneticilerinin duymak istediği en son şeylerdir bunlar.

Eğer CV'nin maksimum etki yaratmasını istiyorsan, bir şekilde doğrudan teknik yöneticinin eline geçmesini sağlaman lazım. Yoksa IK bölümünde çalışan şahıs önceden CV'leri inceleyip filtreliyorsa, o zaman işin zor. Nelere bakıyorlar? önemli olan anahtar kelimeler nedir? Format nasıl olmalıdır? gibi yapacağın iş ile hiç alakası olmayan hususlara kafa yorman lazım.

Eğer CV'ni doğrudan teknik yöneticiye ulaştırabilme şansın varsa, o zaman CV nin ana fikri, senin o firmaya iyi para kazandıracağın olmalı. Yönetici senin CV yi görünce gözünde dolar işaretleri beliriyor olması lazım :) Bu algıyı yaratabiliyorsan, hem çok iyi bir ilk ücretle işe başlarsın, hem de yıllık değerlendirmelerde çok iyi ücret artışları alabilirsin.

Görüşme yaparken de her zaman senin firmaya yapacağın katkıyı ön plana çıkar, firmayı önceden iyi araştır, yapılacak işi daha iyi anlamak için sorular sor. Kesinlikle yıllık izin ne kadar? Çalışma saatleri neler? Sendika var mı? Mesai saatlerinin dışında işe çağrılma ihtimalim var mı? gibi sorular sorma. Özel şirket yöneticilerinin duymak istediği en son şeylerdir bunlar.
Acı ama gerçek bilgiler...

"Burç" gibi saçmalık yüzünden elenen insanlar, yeterli "vibe" almadığı için İK'nın elediği insanlar vs vs.

Bir ara bir haber vardı. Adamlar bir pozisyon için bir süredir eleman arıyorlar. En sonunda birim şefi kendi CV'sini gönderip, red alıyordu IK tarafından.

Forum istatistikleri

Konular
8,278
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back