Dal budama testeresinin dişlisi boşa dönüyor

orijinal

Aktif Üye
Merhabalar, testerin dişli kısmını yukarı kaldırdığımızda dişli sorunsuz dönüyor fakat müdahale edilmediğinde aşağı düşüyor mil yatağı ve dişliyi boşa döndürüyor haliyle de zincir dönmüyor. Acaba bu kısımda bir parça mı eksik?

IMG_20241221_121249.jpg

IMG_20241221_121255.jpg

Sök bak dişliye.:)
Bu videoda sökmüş ama dişliyi sökmedi. Dişli milinin arkasında vida var sanki. O gevşemiş olabilir.
Dişli önemli değil, motor milinde bir terslik var sanki. Ben dişliyi söktüm.

Sizin videodan yararlanıp buldum bu videoyu da. :)

Sanki rondela dusmus ya da bir burc kirilmis gibi. Sokup incelemek lazim.
Garanti dışı kalır diye sökmedik, garanti de işe yarar mı bilmiyorum, firma ilgisiz maalesef.

Adamlar videonun 3.50 dakikasında şaftı kerpetenle tutuyorlar, bir şey sürüyorlar.

Dişli önemli değil, motor milinde bir terslik var sanki. Ben dişliyi söktüm.

Sizin videodan yararlanıp buldum bu videoyu da. :)

Garanti dışı kalır diye sökmedik, garanti de işe yarar mı bilmiyorum, firma ilgisiz maalesef.
Dişlinin dönmesine engel olan kama kanalı varmı ydı milde? arkasında rulman var onlarıda sökmek lazım.
Sıkı geçme ise söktüysen laçka olmuş olabilir.

Dişlinin dönmesine engel olan kama kanalı varmı ydı milde? arkasında rulman var onlarıda sökmek lazım.
Sıkı geçme ise söktüysen laçka olmuş olabilir.
Dişliyi segman tutuyor, segmanı çıkartınca dişli çıkıyor.
Sorun olduğu için sadece dişliyi söktüm fakat sorun benim söktüğüm dişlide değil, dişlinin geçtiği şaftta. Rulman vs sökmedim.

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,880
Son üye
onur1986

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back