Deepseek

mercan

Üye
Deepseek "yapay zeka" ile Android telefonumdan kendi uygulamasıyla yaptığım yazışmamın tamamını bir defada foruma aktarmamın bir yolu var mı?

Deepseek üzerinde sohbet paylaşımı yok, ancak ChatGPT'de var.

Deepseek'in bir mikro işlemci konusunda yaptığı hataları paylaşacaktım, çok uzun yazı olduğu için ve elle yazarak paylaşmam zor olduğundan sormuştum. Özet olarak ch32v003 ile ilgili sorular (aslında tek bir soru ve devamı) sormuştum ama bana datasheet'inde olmayan ve/veya yanlış olan öylesine bilgiler verdi ki ve bildiğinden öyle emin konuştu ki anlatmamla değil okumanızla olacak bir şaşkınlık. Ve sonunda kendi yazdığıyla çelişen cevap verdiğini söylediğimde de server busy mesajıyla yırtmaya (kaçmaya) çalışıp durdu.

buna llm halusinasyonu diyoruz. yapay zeka diye yutturdukları hala large language model - kelime tahmin etme motoru. ama bi 10 seneye bu işler çok değişecektir.

Son düzenleme:
Evet llm, yalnız sorulan sorudaki kelimenin birebir aynısına odaklanması gerekmiyor mu? Ben ch32v003 yazıyorum o belki de (varsa eğer) st32v003 veya gd32v003 için olan cevabı veriyor. Örneğin farklı pinout tablosu.

Evet llm, yalnız sorulan sorudaki kelimenin birebir aynısına odaklanması gerekmiyor mu? Ben ch32v003 yazıyorum o belki de (varsa eğer) st32v003 veya gd32v003 için olan cevabı veriyor. Örneğin farklı pinout tablosu.
Bir sonraki en yüksek puanlı node'a gidiyor. Bu gidişler her zaman en mantıklı cevaba gitmemiş oluyor. Bunu fixlemenin en pratik yöntemlerinden birisi PDF atıp bu PDF'e göre cevap ver demek. Tabi bu da her zaman tutmuyor ama ne yapalım elimizden gelen bu.

Daha emekleme aşamasında olan bir teknolojiyi kullanıyoruz, eksikliklerini ve şu anki kabiliyetlerini bilip verdiği cevaplara ihtiyatlı yaklaşmamız gerekiyor.

Yapay zeka şirketlerinin ve medyanın bu işi yanlış pazarlaması / haberleştirmesi insanların yanlış şekilde şartlanmasına neden oluyor.

Yapay zekayı kullanırken, kendi zekamızı devre dışı bırakmamamız gerekir :)

Bunu fixlemenin en pratik yöntemlerinden birisi PDF atıp bu PDF'e göre cevap ver demek.
Bunu uygulayayım dedim ama dosyayı yüklemeyi bitiremedi. Bu esnada kendi içinden düşünmesini de paylaşmadan geçemeyeceğim. :gulus1:

Ekler

• Screenshot_2025-02-03-12-12-05-42_7614e48627b7380b17b386d382d1b2ef.jpg
    Screenshot_2025-02-03-12-12-05-42_7614e48627b7380b17b386d382d1b2ef.jpg
    258.1 KB · Görüntüleme: 13
insan gibi düşünmesine gerek yoktu aslında. Hımm filan? Bunlar gereksiz. Ayıklanması gerekir

Sempatiklik vermeye çalışmışlar ve bunu da başarmışlar. (Halâ dünyada insanların yarısından çoğu yapay zeka diyince terminatörler aklına geldiğinden ve korktukları için "sanırım" programlayıcılar daha sıcak ve insancıl yaklaşmışlar. İçinden düşündüğünü göstermesi de ayrı bir boyut.)

bence bilgi bulmada iyi değil ama kodlama gibi çok çok fazla veri olan ve kuralları çok net olan alanlarda gayet başarılı.

Forum istatistikleri

Konular
7,293
Üyeler
2,946
Son üye
yigitmcr01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back