Benim linux bilgisayarının şasesinden bir süredir tıkırtı sesi geliyordu. Dokunuyorum şaseye, 10 saniye ses kesiliyor, sonra tekrar geliyor. Fanı kontrol ettim fanda sorun yok. Sağı solu yokladım, ama zaten dokunduğun anda ses gidiyor sonra tekrar geri geliyor. Heisenberg tıkırtısı Ya tıkırdayacak, inceleyemeyecsin, yada inceleyeceksin, tıkırdamayacak.
Bugün yeterince gıcık etti beni. Aklıma benim desibelmetreyi kullanmak geldi. Spektrum görüntüleyebiliyor bu. Çalıştırdım ve mikrofonu gezdirmeye başladım. Bir süre sonra üst köşede, saçların arkasında 6 Hz de bir pik yakaladım. Oradaki saç levhayı sökmeye başladım ve vidanın hafif gevşek olduğunu farkettim. Sıktım ve sorun düzeldi
Bugün yeterince gıcık etti beni. Aklıma benim desibelmetreyi kullanmak geldi. Spektrum görüntüleyebiliyor bu. Çalıştırdım ve mikrofonu gezdirmeye başladım. Bir süre sonra üst köşede, saçların arkasında 6 Hz de bir pik yakaladım. Oradaki saç levhayı sökmeye başladım ve vidanın hafif gevşek olduğunu farkettim. Sıktım ve sorun düzeldi