Devre koruyucu karışım

PCB üzerinde entegre ve bir kaç pasif eleman barındıran 0.5cm² kadar bölgeyi korumak için kalekim ile boya karışımı harç uygulamak istiyorum. 3gün kadar kuruması beklenebilir

Buradaki amaç mekanik korumadır. Devrenin kutusu olmayacak. Arıza/tamir beklenmiyor.

Acaba devreye beton/kalekim uygulayan arkadaş oldu mu? İyi korur mu?

sigara külü ve fazlasıyla japon yapıştırıcı ile dayanıklı bir katman oluşturabilir

uyguladığın malzemenin kürlenirken asidik gazlar salmaması gerekir. aksi halde bu gazlar pcb materyaline ve bakıra nufus ederez uzun süreçte korozyona sebep oluyor. ayrıca çalışan devrenin makenik olarak da vibrasyondan izole edilmesi gerekli, eğer korunan bölgede uzun kapasitör gibi malzemeler varsa kalekim'in oluşturacağı ekstra ağırlıkla itme-çekme kuvvetlerinden zarar görebilir.

Alan (0,5cm2) çok küçük olduğu için kalekim vb inşat malzemelerinin yeterli dayanıklığı sağlayacağını düşünmüyorum. Birde uygulama zorluğu olur.
Polyester daha iyi bir seçim olur.

Not: Sigara külüne alternatif karbonat ve japon yapıştırıcısı

Neden kalekim & boya karışımı düşündünüz?
Epoksi yada iran yapıştırıcısı kullanın. İnşaat malzemesi isterseniz de mermer yapıştırıcı kullanabilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
7,113
Üyeler
2,882
Son üye
k7lest

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back