Merhaba
Aşağıda linkteki Diğital Volt/Ampermetreyi Çinden satın aldım
https://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-DC-100V-10A-Voltmeter-Ammeter-0-28-Inch-Dual-Blue-Red-LED-Digital-Display/32813014220.html?spm=2114.11010108.01008.1.650c649bfMW29R
Burada kalın kırmızı ve siyah kabloların Akım için olduğunu anlaşılıyor.
Yani güç kaynağının + çıkış ucu , bu küçük aletin kalın kırmızı kabloya bağlanacak , panel metrenin kalın siyah kablosu güç kaynağının KIRMIZI terminaline bağlanacak.
3 lü ince kabloların Kırmızı ve siyah bu panelmetrenin besleme voltajları .Zaten bu uçlara 5 volt verdiğimde panelmetre çalıştı volt ve akım sıfır olarak gördüm.
Buna göre sarı kablo voltaj ölçüm ucu sanırım ama güç kaynağının eksi ucunamı bağlnacak?
Güç kaynağındaki trafomun sekondeki 3 uçlu (18 ve 10 volt çıkışları var)
Orta ucu ve 10 volt kısmından panelmetrenin beslemesini yapacağım (7805 ile )
Sormak istediğin eksi ucunun ortak olması panelmetreye zarar verirmi ?
Yoksa kafamın rahat olması için orta ucu ayırmalımıyım? (Böyle bir sorundan dolayı bir panelmetre yakmıştım))
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Aşağıda linkteki Diğital Volt/Ampermetreyi Çinden satın aldım
https://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-DC-100V-10A-Voltmeter-Ammeter-0-28-Inch-Dual-Blue-Red-LED-Digital-Display/32813014220.html?spm=2114.11010108.01008.1.650c649bfMW29R
Burada kalın kırmızı ve siyah kabloların Akım için olduğunu anlaşılıyor.
Yani güç kaynağının + çıkış ucu , bu küçük aletin kalın kırmızı kabloya bağlanacak , panel metrenin kalın siyah kablosu güç kaynağının KIRMIZI terminaline bağlanacak.
3 lü ince kabloların Kırmızı ve siyah bu panelmetrenin besleme voltajları .Zaten bu uçlara 5 volt verdiğimde panelmetre çalıştı volt ve akım sıfır olarak gördüm.
Buna göre sarı kablo voltaj ölçüm ucu sanırım ama güç kaynağının eksi ucunamı bağlnacak?
Güç kaynağındaki trafomun sekondeki 3 uçlu (18 ve 10 volt çıkışları var)
Orta ucu ve 10 volt kısmından panelmetrenin beslemesini yapacağım (7805 ile )
Sormak istediğin eksi ucunun ortak olması panelmetreye zarar verirmi ?
Yoksa kafamın rahat olması için orta ucu ayırmalımıyım? (Böyle bir sorundan dolayı bir panelmetre yakmıştım))
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.