Dış cephe boyası yalıtım performansı

Bu sene sitenin dış cephesi boyayacak. Bu arada mantolama işini de aradan çıkartalım dedik.

Bir firma gelip baktı Jotun jotashield yalıtım boyası önerdi.

Aydın yazın çok sıcak, kışın ise rüzgardan dolayı sıcaklık olmasa da hissedilen sıcaklık üşümeye yetiyor.

Bu yalıtım boyaları bana pek güven vermiyor. Ön yargılı olabilirim. Sizlerin bu konuda bilginiz ve tecrübelerini var mı?

Izolasyon yapilmis duvarin ustundeki boya mi deforme oldu yoksa izolesiz binaya ozel boya vurulup izsolasyon mu saglanacak?

Ben eski kafaliyim. binanin disi 5..10 cm kalinliginda izolasyon yunu (adini bilmiyorum) ile kaplanmazsa diger cozumler bana da hic guven vermez.

Son düzenleme:
Dün ustayla konuşunca bana Jotun piyasanın en pahalısı söyledi.
Belki diğer makralara göre daha iyi, ama tek boya ile bu iş olmaz. Güçü düvarları rütubete karşı korumaya yeter sadece.

Izolasyon yapilmis duvarin ustundeki boya mi deforme oldu yoksa izolesiz binaya ozel boya vurulup izsolasyon mu saglanacak?

Ben eski kafaliyim. binanin disi 5..10 cm kalinliginda izolasyon yunu (adini bilmiyorum) ile kaplanmazsa diger cozumler bana da hic guven vermez.
Hocam beton iskelette yaklaşık 2-3 cm strafor yalıtım var. Ancak duvarlarda bims blok kullanıldığı için extra bir yalıtım yapılmamış. Binaların boya zamanı geldi. Muhtemelen bu yaz iskele kurulacak. Ben de aynı düşüncede olduğumdan boyanın ısı yalıtımına güvenemiyorum bir türlü. Belki teknoloji o noktaya gelmiştir ve tek boya kurtarır ama emin olamıyorum.

Güçü düvarları rütubete karşı korumaya yeter sadece.

Hocam bu ustanın ifadesi mi? Zira benim düşüncem de aynı

nasanın uzay teknolojisi olmadığı sürece 300-400 um kalınlığındaki boyanın yalıtımı ancak uv-infrared ışınlarını yansıtarak olabilir ama içerideki ısıyı tutamaz. bu dedikleri boyayı püskürtme usulu 5-10mm kalınlığında kaplıyorlarsa o zaman etkili olabilir.

Hocam bu ustanın ifadesi mi? Zira benim düşüncem de aynı
Tecrübemden. Uzun zaman yaşadığım cam yünü + alçıpanla yalıtılmış dış cephe düvarları olan apartmanda boya da yapılmıştı. Dış cephe köpük plaka yalıtımila kaplanınca farkını gördük. Boya tabii bir işe yaramadı. Jotun pahalı olabilir, ama fiziğin kuralları belli.
Jotun'un hangi boyasını size önerdiler?

Jotashield topcoat extrem silk.
Isı yalıtıma dair bir şey bulamadım. beklediğim de buydu

• Düz bitiş sunan dış cephe boyası
  • %100 saf akrilik
  • Yüksek UV dayanımı ve düşük kir tutma özelliği
  • Mükemmel beton koruması
  • Zorlu iklim şartlarına karşı mükemmel koruma

Jotashield Silk, özel akrilik bağlayıcının düşük kir tutma özelliği ile uzun ömürlü ve dayanıklı bir bitiş sunar. Beton karbonlaşmasından yüzeyi korumak için özel formüle edilmiştir. UV dayanımlı 576 renk seçeneği ile yapıların estetik görünümü uzun dönemli korunur.

Forum istatistikleri

Konular
7,718
Üyeler
3,117
Son üye
MekanikAdam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back