DIY Reflow tablası

0xyit

Üye
bu ısıtıcıyı aldım, geldiğinde elimdeki DC-AC SSR ile birleştirip büyük ihtimalle bluepill kullanıp pid ayarlı bir reflow tablası yapacağım. güncellemeleri burda paylaşacağım. Fikirlerinizi / önerilerinizi bekliyorum :)

Küçük SMD PCB'ler için harika olur. Kaç dakikada lehim eritecek ısıya ulaşıyor acaba bende meraklandım. Projeni merakla bekliyorum.

Sıcaklığı/ısıyı tam olarak nasıl ölçmeyi planlıyorsun?

PID hizlandirmaz. Voltaji direk verdiginde sicaklik istenen sicakliga ne kadar surede cikiyorsa min sure o deger olur.
Isin icine PID girince bu sure daha da uzar.

Bu ısıtıcıdan bende de var. İki sorunu var. Alt tarafı çok ısınıyor ve o bacaklar yeterince izole etmiyor. Silikon çalışma padi bile ısınıp yamuluyor. Tutup sağa sola koyamıyorsunuz her yeri çok sıcak. Üstteki vida başları da dümdüz olmasını engelliyor. Çözümü şöyle buldum: dört delik deldim ve kılavuzla diş açtım. O dört yeni delikle hurda bir FR4 parçasına tutturdum. Bacakları da FR4'e taktım. Civataları taşmayacak şekilde ayarlayıp somunla sabitledim. Artık üstü dümdüz ve alta çok az ısı geçiyor.

1744723163505.png

1744723186676.png

Aldigim daha buyuk fakat 400W, zaten bir kere isinsa yetiyor, o da 2 dk civari.
Reflow profilinde zamanlar var, onları mümkün olduğu kadarıyla tutturmak gerekiyor. güç yetmezse komponentler daha yavaş ısınır ve daha fazla yüksek ısıya maruz kalır ve bozulma ihtimali artar.
Diğer etken ise ısının hedefe doğru iletim verimliliği. Seramik rezistansın kızılötesi radyason spektrumu aluminyumdan daha avantajlı/verimli ise üretilen ısının devre elemanlarına daha fazlası ulaşır. Bu da ısınma profilinde ısı değişim hızlarının tutturmasında yardımcı olur.
Yazdıklarım hepsi tahmin niteliğinde tabii. Sorunlar (eğer varsa) test sırasında kendisini belli edecek.

Reflow profilinde zamanlar var, onları mümkün olduğu kadarıyla tutturmak gerekiyor. güç yetmezse komponentler daha yavaş ısınır ve daha fazla yüksek ısıya maruz kalır ve bozulma ihtimali artar.
Diğer etken ise ısının hedefe doğru iletim verimliliği. Seramik rezistansın kızılötesi radyason spektrumu aluminyumdan daha avantajlı/verimli ise üretilen ısının devre elemanlarına daha fazlası ulaşır. Bu da ısınma profilinde ısı değişim hızlarının tutturmasında yardımcı olur.
Yazdıklarım hepsi tahmin niteliğinde tabii. Sorunlar (eğer varsa) test sırasında kendisini belli edecek.
Bir datasheet gibi dosya okudum gecen bununla alakali, bir cycle grafigi vardi, aynisini yapmaya calisacagim

Bir datasheet gibi dosya okudum gecen bununla alakali, bir cycle grafigi vardi, aynisini yapmaya calisacagim
ısı dağılımın baskı devrenin çeşitli lokasyonlarda teyit edilerek analiz için loglara yazılması da iyi olur.
İdealde tüm devre elemanların eşit şekilde ısınma/soğutma profillerine maruz kalması gerekiyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,592
Üyeler
3,071
Son üye
tekin124

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back