100K ntc, 3950 termistorSıcaklığı/ısıyı tam olarak nasıl ölçmeyi planlıyorsun?
Aldigim daha buyuk fakat 400W, zaten bir kere isinsa yetiyor, o da 2 dk civari.Bu arada, Infrared Seramik Isıtıcı Rezistans Düz 122X122MM 650W 230V yerel piyasada satılıyor.
Hepsiburada fiyatı 967TL
Mühtemelen satıcıdan direk satın alınırsa daha ucuza gelir.
Kalitesi konusunda bir şey söyleyemem.
2 dakika civari sanirim. gelince test edeceğim, uygun pid ile daha da hizli isinabilirKüçük SMD PCB'ler için harika olur. Kaç dakikada lehim eritecek ısıya ulaşıyor acaba bende meraklandım. Projeni merakla bekliyorum.
Eger pid dogru sekilde kalibre edilmezse gucu erkenden kesecegi icin cok daha yavas isiniyor gozlemlerime gorePID hizlandirmaz. Voltaji direk verdiginde sicaklik istenen sicakliga ne kadar surede cikiyorsa min sure o deger olur.
Isin icine PID girince bu sure daha da uzar.
Reflow profilinde zamanlar var, onları mümkün olduğu kadarıyla tutturmak gerekiyor. güç yetmezse komponentler daha yavaş ısınır ve daha fazla yüksek ısıya maruz kalır ve bozulma ihtimali artar.Aldigim daha buyuk fakat 400W, zaten bir kere isinsa yetiyor, o da 2 dk civari.
Bir datasheet gibi dosya okudum gecen bununla alakali, bir cycle grafigi vardi, aynisini yapmaya calisacagimReflow profilinde zamanlar var, onları mümkün olduğu kadarıyla tutturmak gerekiyor. güç yetmezse komponentler daha yavaş ısınır ve daha fazla yüksek ısıya maruz kalır ve bozulma ihtimali artar.
Diğer etken ise ısının hedefe doğru iletim verimliliği. Seramik rezistansın kızılötesi radyason spektrumu aluminyumdan daha avantajlı/verimli ise üretilen ısının devre elemanlarına daha fazlası ulaşır. Bu da ısınma profilinde ısı değişim hızlarının tutturmasında yardımcı olur.
Yazdıklarım hepsi tahmin niteliğinde tabii. Sorunlar (eğer varsa) test sırasında kendisini belli edecek.
ısı dağılımın baskı devrenin çeşitli lokasyonlarda teyit edilerek analiz için loglara yazılması da iyi olur.Bir datasheet gibi dosya okudum gecen bununla alakali, bir cycle grafigi vardi, aynisini yapmaya calisacagim