Dizel araç kurum temizliği?

frekans50

⁵⁰
F20 kasa B37 motor 2016 model dizel malum araç, 310bin km.

Tam standardı karşılanmayan yağ doldurmuştum

Ses biraz boğuk geliyordu. Süre dolmadan önerilen yağ doldurdum, filtreyi değiştirdim. Motor sesi önemli ölçüde düzeldi. Fakat tam istediğim gibi değil. DPF sorunu yok. OBD cihazıyla hata görünmüyor. Yakın zamanda MAF sensör değişti.

Acaba kurum temizliği, intercooler temizliği gibi işler yaptırsam, ses güzelleşir mi? Bu kalın seslerin yaklaşmakta olan arızaların belirtisi olabileceğini düşünerek önlem almak istedim. EGR yakın zamanda yetki serviste değişti

Ustanın biri intercooler temizliği gerekmez, kolay dolmaz dedi. Başka bir usta "ses iyi, bela aramayın" manasında konuştu.

Kurum temizliği gibi keyfi bir bakım nasıl olur? Sprey ve katkı işleri ne kadar faydalı?

Şanzıman yağı değişimi konuyla ilgili değil, Kimisi değişim yararlıdır, bazısı ömürlük demiş. Doğrusu nedir?

Son düzenleme:
Benim bildiğim kurum temizliği kimyasallarla işe yaramaz. Araca harici cihaz bağlayıp temizleme işlemi yada mekanik olarak emme manifoldu dahil söküp temizlemek gerek. Ancak temizleme işlemi sübaplar içinde yapılması gerek, bu elle yapılabilen bişi değil. Tavsiyem uzun yolda 3 bin devrinde 15 dakika sabit olarak sürmeniz. Kurum bağlamasının önüne geçersiniz ara ara böyle yaparsanız ancak kurum temizlemez. En iyi çözüm harici cihazlarla temizlemek. Yarım depoya konan kimyasallarıda kullanırken iki kere düşünmenizide tavsiye ederim. Motorun içinden geçen bazı iyi görünen ama zararlı kimyasallara denk gelebilirsiniz.

Kurum temizliği yerine enjektör temizliğine karar verdim. Bildiğim kadarıyla hiç yapılmadı.

Sökerek işlem yapan yere gidilecek.

Birde bu durum genelde araç rölentisinde sorun olarak ortaya çıkar. Yani araç rölentisinde dalgalanmalar olur.

Forum istatistikleri

Konular
8,411
Üyeler
3,325
Son üye
RauchGSD

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back