Dogrudan PCB yollari arasina surulen karbon tabakasi ile direnc olusturma

Mikro Step

Kıdemli Üye
1761308678139.png

PCB uzerinde dogrudan direnc olusturma islemine gecmiste Philips firmasinin radyo ve teyplerinde cok sik rastlanirdi.

Bu yapi bugunlerde cok minyatur yapmam gereken PCB de nerede ise ihtiyac haline geldi.

Direnc degeri nasil belirleniyor? Bu karbon malzemeyi kucuk miktarlarda kim satar?

Akilli bidik kesinlikle onermiyor ama nerdeyse caresizim. Su anda 10M direnc olustursam yeterli.

Son düzenleme:
"Conductive paint" de amac olabildigince iletken bir tabaka olusturmak. Benimkisi biraz farkli ama muhtemelen benzer yontem olmali.
Belli bir toleransla bir aralikta direnc degerini garanti edebilmem lazim.

Japon sanyo aygıtlarda bolca olurdu. Bir nevi jumper gibide kullanırlardı. Çok katlı yol yoktu o zamanlarda.
Toleransı %20 ler civarındaydı o yüzden pekte uygulanası değil bence.
Ancak üst üste birkaç defa sürülerek istenen değere yaklaşıla bilirmi.?

PCB nin genisligi 5mm uzunlugu 30mm fakat iki tane vida deligi beni sinirliyor. Malzeme konan yere 4 tane cip koyunca direnc konacak yer kalmiyor. Direncleri arka yuzeye koyarsam bu kez PCB monte edilecegi yuzeyle opusmuyor (opusmesi sart.) cok minik kilifta 4lu opamplar buldum fakat bunlarin da band genisligi dusuk.

Su anki cizimde arka yuzeye 402 SMD ler yerlestirdim ve PCB nin monte edilecegi kutunun yuzeyinde direnclerin girecekleri kisma oyuki acmak durumunda kalacagim.

Embedded resistor ve capacitor diye bir seçenek var. Pahalı ama benzer mantığı kendinize uygulayabilirsiniz

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,436
Üyeler
3,340
Son üye
hcetky

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back