Doktara için bölüm veya üniversite

Bende bir süredir motorlarla ilgileniyorum senkron relüktans motor bulunur da anahtarlamalı reluktans motor satana hiç rastlamadım
Deneysel veya özel üretim olarak var.
Bide alibabada 400w sürücülü 300 dolar+kdv+gümrük vergili var.
Şuan motorda çok sorunu var.asenkron daha sürücü olarak daha basit, ama en verimli
abb permant magnet Srm(PMSRm)
%98 verim olduğu söylüyor.

Reluktans motor doktora icin guzel secim olabilir. Sonucta lineer davranmayan matematigi zor bir motor.

Step motoru reluktans motora cevirdigim ancak muhendislik degeri olmayan bir calismam.

Son düzenleme:
Deneysel veya özel üretim olarak var.
Bide alibabada 400w sürücülü 300 dolar+kdv+gümrük vergili var.
Şuan motorda çok sorunu var.asenkron daha sürücü olarak daha basit, ama en verimli
abb permant magnet Srm(PMSRm)
%98 verim olduğu söylüyor.
%98 Epey iyiymiş, sorundan kastınız nedir ?

Reluktans motor doktora icin guzel secim olabilir. Sonucta lineer davranmayan matematigi zor bir motor.

Step motoru reluktans motora cevirdigim ancak muhendislik degeri olmayan bir calismam.

Ben arçeliğin çamaşır makinesinde kullandığı pmsm motoru dönüştürmeyi düşünüyorum .içi açıp baktım.12 kutup var( 14.5x42 kutup boyutu),3 faz .Rotoru 8 kutuplu yapmayı düşünüyorum.İnternet silisli sacı lazer kesenler var.Pay verip 2mm gibi kestrip ,tornalatıcam.Maliyet olarak 1000tl civarı şu ara.Bakalım.

o kadar tutmuyor.Kesim 600 ,torna 400
sordum
eski mil mı kullanılacak? eski saçlar traşlanmalı. Yeni saçlar preslenmeli. Saçlar nasıl sıkılaştırılacaklar? perçinle?
Mil inceyse yamulmamasına dikkat edilmeli. Tornalamada ayar ister belki boşluğun doğru çıkarılması için. Sök tak belki olur. Yeni mil ise daha pahalıya gelir.
Bu işi bulduğun ilk ustaya verilmesi sakıncalı olur.
Yarım güne yakın uğraşırsa yarı yevmiye yazar. Atölye'ye verilirse çarpı 2. patron da kendi payını ister.
İşçilik artmış bu aralar. Temizliğe gelen kadınlar güne 3 bin istiyor.

eski mil mı kullanılacak? eski saçlar traşlanmalı. Yeni saçlar preslenmeli. Saçlar nasıl sıkılaştırılacaklar? perçinle?
Mil inceyse yamulmamasına dikkat edilmeli. Tornalamada ayar ister belki boşluğun doğru çıkarılması için. Sök tak belki olur. Yeni mil ise daha pahalıya gelir.
Bu işi bulduğun ilk ustaya verilmesi sakıncalı olur.
Yarım güne yakın uğraşırsa yarı yevmiye yazar. Atölye'ye verilirse çarpı 2. patron da kendi payını ister.
İşçilik artmış bu aralar. Temizliğe gelen kadınlar güne 3 bin istiyor.
Valla burda bu kadar değil fiyatlar,
rotor içinde giyon delikleri bıraktım.M5 ölçüde çekirdeğe yalın.St37 malzemeyle sıkıtıracam.Elimde torna makinesi var, ama dahaçalışan bir yer orda yaptırıcam.
Mil c45 ten 20mmden 15mm inecek rulman yatağı açılacak.

Araştırıyorum halen
Literatürdeki bir boşluğu doldurmalı ki düzgün bir çalışma olsun. Motor modeli Ansys Maxwell / Magnetostatic gibi yazılımlarla da deneysel çalışma verileri kullanılarak doğrulanıp model oluşturulmalı. Böylece modeli kurmayı öğrendikten sonra devamında bazı değişiklikleri sadece model üzerinden analiz programlarında yapıp optimum tasarıma ulaşılır. Optimum tasarımın da deneyleri yapılıp çalışma daha da güzel hale getirilmiş olur.

Valla burda bu kadar değil fiyatlar,
rotor içinde giyon delikleri bıraktım.M5 ölçüde çekirdeğe yalın.St37 malzemeyle sıkıtıracam.Elimde torna makinesi var, ama dahaçalışan bir yer orda yaptırıcam.
Mil c45 ten 20mmden 15mm inecek rulman yatağı açılacak.
inş olur o fiyat. bitince bize de söylersiniz, referans olur.
- piyasada genellikle mili 4140 çelikten yaparlar, ama c45 de olur
- st37 inşaat çeliği, yanlışım yoksa rotorlarda silisli saç kullanılmakta.
- mile saç sıkı geçme ile preslenmeli. sıklık ölçüsüne (mil ile saç deliğin çapları) göre lazerde 3-4 tane örnek çıkararak beklediğiniz toleransta olduklarını teyit edin. Lazerci yapamıyorsa o toleransta, lazer kesimin tekrarlanmasına odaklanın ve milin çapını ona göre yapın. Aksi halde saçların iç çapını tornada bitirmeniz gerekecek. Ek işçilik.

Zamaninda elime birkactane reluktans tipi step motor gecmisti. Rotorlari yekpare celikti.

Mantiken sac olmasi gerekir fakat gerek bahsettigim motorlar gerek benim yaptigim motor cok kucuk gucte oldugu icin yekpare celik yapmanizda sakinca yok.

- mile saç sıkı geçme ile preslenmeli. sıklık ölçüsüne (mil ile saç deliğin çapları) göre lazerde 3-4 tane örnek çıkararak beklediğiniz toleransta olduklarını teyit edin. Lazerci yapamıyorsa o toleransta, lazer kesimin tekrarlanmasına odaklanın ve milin çapını ona göre yapın. Aksi halde saçların iç çapını tornada bitirmeniz gerekecek. Ek işçilik.
alternatif yöntem, saçlardan paketi toplayınca mil deliğini bara ile tornada istenilen çapa getirerek ve mile sıcak geçme ile (paketi ısıtarak soğuk mile) geçirmek. Arkadaşım bu yöntemi büyük motorlarda kullanmakta.

Tornacı arkadaşa geçen gittim bir parça için ,torna orda görmüyor musun dedi.
Tornaya bağladım parçayı baktım geliyo mu diye ,çay ısmarladı bana.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,974
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back