E-devlet'te telefonla kimlik dogrulama

Altair

Kıdemli Üye
Katılım
12 Kasım 2022
Mesajlar
2,731
Android E-Devlet uygulamasinda iletisim bilgileri bolumunde kimlikle telefon numarasi dogrulamak istiyorum. Iki farkli telefon var elimde. Ikisinde de NCF var ve aktif. Iki farkli kisinin kimlik karti ile denememe ragmen uygulama bir turlu kartin NFC'sini okumuyor. Surekli tarama tamamlanamadi hatasi aliyorum. Karti kimildatmayin diyor. Kimildamadigindan emin olmak icin karti masaya telefonu da uzerine birakarak denedim. Ekran kapanmasin diye sureyi de 10 dakika yaptim. Buna ragmen onay alamiyorum. Bir kac farkli alanda denedim. Olur da uzun bekleme sonunda telefonu elime alirsam uygulama tarama tamammlanamadi diyor yine.

Telefonu yeniden baslattim. Uygulamayi kaldirip bastan kurdum ama beceremedim. Bu islemi gerceklestirebien var mi acaba aranizda?
 
Telefonu ikinci el almışsaınız, NFC anteni mevcut olmayabilir. Bir tarihte vatandaş bunlar takip cihazı diyerek söküyordu. Sonra firma açıkladı.
 
Telefonu ikinci el almışsaınız, NFC anteni mevcut olmayabilir. Bir tarihte vatandaş bunlar takip cihazı diyerek söküyordu. Sonra firma açıkladı.
O da bir ihtimal ama karti hareket ettirdigimde okunamadi olarak uyari veriyor. Bu durumda anten vardir herhalde diye dusunuyorum.
 
Youtube'daki CB Dijital Donusum Ofisi kanalindaki bilgi videosunun altina da insanlar hep aymi sikayeti yazmislar. Uygulama ile ilgili sikinti var sanirim.

Karekod ile giriste epey sikintili. Bir telefon karekodu hic goremezken diger telefon belki onbesinci denemede girebildi. O denemede de kart bilgileri girerken uygulama coktu maalesef. Ayni telefonda karekod ile yuzlerce defa discordundan whatsup'ina, telegramina giris yaptim.
 
Son düzenleme:
NFC checker isimli bir kac uygulama var ama su anda elimde NFC tag yok. O tur bir uygulamaya kimlik kartimi taratma cok buyuk risk. En iyisi tagla deneyip sonra uygulamadaki sorunu raporlamaK. Tabii ne kadar ciddiye alirlar bilemem.
 
Son düzenleme:
Iki telefona da ayni NFC checker uygulamasini yukleyip popişlerini birbirine dokundurdum. Uygulama sorunsuz çalıştığını rapor etti. E devlet uygulamasi sorunlu, durum bu.
 
Sorun kimlik kartında olabilir, daha önceden kimlik kartını ziraatin uygulamasına okutamamıştım, ilk alanlardanım yeni kimlik kartını bozuldu mu bilmiyorum.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,880
Mesajlar
100,277
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top