Eagle'in fisini cekiyorlarmis.

Eagleda matematiksel bir fonksiyona gore yol cizebiliyorduk.

Mesela asagidaki fotoda soldaki daire matematiksel olarak dilimlendi.
Keza ortadaki PCBdeki yol da sinus fonksiyonuyla cizildi.

Bu isi yapabilmek icin Eagle haricinde hangi PCB programini kullanmaliyim?

1.jpg
 
Son düzenleme:
Eagleda matematiksel bir fonksiyona gore yol cizebiliyorduk.

Mesela asagidaki fotoda soldaki daire matematiksel olarak dilimlendi.
Keza ortadaki PCBdeki yol da sinus fonksiyonuyla cizildi.

Bu isi yapabilmek icin Eagle haricinde hangi PCB programini kullanmaliyim?

24592 eklentisine bak
ben bu tür şekiller lazım olduğu zaman pcb yazılımıyla uğraşmıyorum. coreldraw ile şekli çizip import ediyorum.
 
@Mikro Step senin derdini anliyorum bazen bu tip seyler baya is goruyor ve isi kolaylastiriyor, bende bir pot pozisyonu icin ayni seyi kullanmistim, saga sola kaydimi derdi olmadan isi fonksiyona yaptirip mih gibi cizim yapmistim.
 
ben bu tür şekiller lazım olduğu zaman pcb yazılımıyla uğraşmıyorum. coreldraw ile şekli çizip import ediyorum.
Amac logo vs olsa tamam ama amac bu degil. Aradaki donusumler ne tur yuvarlamalar yapiyor beraberinde ne hatalar getiriyor bilemeyiz.

Cizimi gercek koordinatlara gercek degeriyle yapmak benim uygulamam icin hayati derecede onemli oldugundan dolayli yontemlerle calismak istemem.
 
Son düzenleme:
Vay be kaç senelik konu. Bugün Eagle'ı açmak istediğimde aşağıdaki mesajla karşılaştım.

1781103062953.png


Eagle'ın fişini çektiler resmen. Son 9 - 10 senedir bütün tasarımlarımı Eagle ile yapıyordum. Programı Fusion 360 bünyesine dahil etmişler. Biraz kurcaladım ve eski tasarımlarımı Fusion 360 ile açabildim. Oldukça güncel görsel olarak iyi bir arayüz tasarlamışlar. Henüz çok anlayamadım ama biraz yavaş hantal çalışıyor gibi. Benim pc ile de alakalı olabilir. Bakalım nasıl olacak.
 
Mesaji okuyunca cok korktum. Hemen son calismami acmayi denedim. Mevcut surumlerle sorunsuz actim.
Mevcut yazilimlari kullanmaya devam edebilecegiz. Fakat sen neden sorun yasadin acaba?
 
Bilemedim abi. Ben fusion 360 ile birlikte kullanıyordum zaten. Siz hangi sürümü kullanıyordunuz acaba? Hesabınızla oturum açabiliyormusunuz? Daha önce Eagle Kalıcı lisansı satın aldıysanız eski sürümle kullanılabileceği yazıyor. Ama Autodesk Desteği artık bitti güncelleme vs gelmeyecek diyor.
 
Eagle'i tek basina kullaniyorum. Programi her acisimda karsima gelen login ekranini kapatip kullaniyorum.

Calismalarim 100x100mm den kucuk ve 2 katmanli oldugu icin 9.6.2 Free versiyonu yetiyor.

4 katmanli pcb gerektiginde 7.2.0 versiyonunu kullaniyorum.
 
Ben hep fusion 360 ile entegre bir şekilde kullanıyordum. Fusion 360'ın Not Commercial Sürümü vardı. Ben bu sürümü kullanıyorum. Bu sürümde aynı anda 10 adet tasarım ile çalışma yapabiliyorsunuz. 3 Boyutlu bir tasarım ile uğraşıyorsanız en fazla 10 adet parça düzenlenebilir halde oluyor. Eğer başka bir parça tasarımı yapmak isterseniz daha önce editable olan parçalardan birini salt okunur pozisyona getirmek gerekiyordu.

Galiba PCB tasarımı için de aynı kural geçerli. Şimdi biraz baktım boyut limitlemesi yok. Belki katman limitlemesi vardır. Eğer böyleyse eagle'ın güncel versiyonları yine Autodesk çatısı altında ücretsiz bir şekilde kullanabiliriz.

Önceki versiyonlarda çok fazla kütüphanem vardı. Bu kütüphaneleri autodesk library.io platformunda biriktiriyordum. Fusion360'a nasıl ekleyeceğimi henüz çözemedim. Eğer bunu da çözersem galiba pcb işlerine bundan sonra Fusion360 ile devam edicem.
 
EasyEDA içerisine, Eagle dosyalarını alabilirsiniz. Hem şema hem PCB sorunsuz içeri aktarılıyor ve istediğiniz şekilde düzenleme yapılabiliyor. Ebat ve katman sorunu yok.
Ben de önceleri Eagle kullanıcısıydım. El değiştirdikten sonra ısınamadım.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,213
Mesajlar
148,078
Üyeler
3,766
Son üye
yasemin

Son kaynaklar

Back
Top