Eeproma kaydedilen logoları GLCD de slayt şeklinde gösterme

logolarımın boyutu 128x64 ve 1.086 bayt ve 16 tane var.Kullandığım eepromun boyutu 1024 byte.1024/16 dan her 64 bytea bi logomu kaydetmem lazım
Logonun biri 1.086 byte ise 1024 e anca bir adet kaydolur.

Yok toplam 16 logo 1.086 tutuyor ise logoların tek tek boyutlarına bakman lazım bir logo 40byte diğer logo 110byte olabilir. Bu durumda eşit bölmemelisin.

1024ten çok daha büyük byte mı kullanmam gerek yoksa logolarımı sıkıştırıyım

Ben konuya çok vakıf değilim. Logo dan kasıt bildiğimiz resim dosyası ise küçücük bir resim bile kb lar seviyesinde olduğu için eepromun mb seviyesinde olması gerekir.

Zaten datasheet'e bakınca EEPROM 1 Mbit. her adresin genişliğine bakınca da byte olduğu belirtilmiş, yani 128 KByte lık bir EEPROM.

Her birisi 1 KByte olan 128 tane logo sığdırılabilir.

evet logoların hepsi 1.06KB

Hmm o zaman EEPROM fazla büyük. Ama nasıl olsa simulasyon ortamında yapıyorsun sorun değil. Parayla satın almak zorunda olsaydın işi görecek minimal EEPROM'u almaya çalışırdın ama bu durumda gerek yok.

Sen 1 nolu adresten itibaren sadece bir logo kaydet, geri oku. Bunu başardıktan sonra gerisini de çözersin. Çözemez isen bakarız.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back