Egea Hakkında Sohbet

1.4 almak zorunda değilsiniz 1.3mjet veya 1.6mjet alabilirisinz 1.6mjet fiyatı biraz fazla ama 1.3mjet ve 1.4 arasında büyük fark yok değerlendirilip 1.3 tercih edilebilir.
eyvallah ama dizel hiçbir marka model araç almam ya hibrit olmalı yada benzinli 1.si dizelin bakım masafları çok fazla 2.si bizim burası kış memleketi dizel kışın ısınmaz 3. dizel çok km yapanların tercihi..

Aracı almışsınız öncelikle hayırlı olsun. 1.6 Dizel egea mı 89000 de 2 ay evvel 1+1 ev alabilmek için takasa verdim. Araba 2017 modeldi ve ben 2019 yılında 41000 km deyken almıştım. O zaman sıfır egea 1.4 59000 tl kampanyası vardı ben bu ikinci el aracı 79000 tl ye almıştım. Nedenine gelirsek 1. si otomatik olması, 2. si hız sabitleme olması, 3. sü ve en önemlisi basınca gitmesiydi. Arabayı almadan önce 1.4 Motor 2001 Dürbün göğüs Polo varken 1.4 egeayı test sürüşüne çıkmıştım ve bayiye çocuğum olduğu için sadece büyük araba lazım fikri ile gitmiştim. Ancak 1.4 egea nın gaza basılmasına rağmen kafasına göre hızlandığını gaz tepkisinin az olduğunu görünce 1.4 polo bundan iyi gidiyor deyip 1.6 dizel olanına yönelmiştim. 5 Sene içerisinde aküsü bitti, z rot değişti birde klima yazın soğuk üflemesi gerekirken bildiğin elektrikli ısıtıcı gibi üflüyordu. Z rotu ve klimayı servis bila bedel halletmişti. Aracın ön camı bir uzun yol sonucu güneşe bırakmam nedeni ile hiç akla gelmeyecek şekilde alttan 3 yerde yukarı doğru çatlamıştı. Orjinal mopar cam ile serviste değişti (Orjinal cam 24000 tl) değişen cam da dalgalanma çıktı sonra tekrar ücretsiz değişim oldu. Aslında araçtan genel olarak memnundum ancak özellikle kışın trim sesi denilen o ses çok fazla idi ve dizel motoru çok gürültülü idi. Parçası ve ustası kolay bulunan bir araç. Ancak ben 1.4 ünü pek tercih etmezdim. Kronik yağ eksiltme sorunu var hatta youtube de birisi özellikle yağ soğutucusu koydu acaba buharlaşıyor da ondan mı eksiltiyor diye yine de hiç fark etmedi yağ eksiltmeye devam etti. Birde benim acizane fikriyatım şu şekilde her zaman fren değil bazen gaz da hayat kurtarıyor. Gücü ayağımın altında hissetmeyi seviyorum. Şuan 2004 1.6 atmosferik Nissan Primera kullanan birisi olarak herhalde imkanım olsa 1.6 E Tork EGEA ya geçerim diye düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun.

Hocam öncellikle hayırlısı olun kazasız belasız olur inşallah. Otomobil sektöründe çalışan bir mühendis olarak şunları söyleyebilirim, aldığınız arabanın motoru biraz sıkıntıları olan bir motordur fakat siz aracı doğru kullandığınız sürece motora hiç bir şey olacağını düşünmüyorum. Bana göre o motorun tek sıkıntısı gitmemesi zaten sizde hız isteyen birisi değilsiniz. Aracı doğru devirlerde kullanıp sadece yağını ve suyunu değiştirerek uzunca süre kullanabilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
7,113
Üyeler
2,882
Son üye
k7lest

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back