Eğeler hakkinda yardım.

Abdullah00

Üye
Katılım
25 Nisan 2022
Mesajlar
37
Çelik türlerine göre düzgün egeleri seçerken neye dikkat etmeliyim.
Elimde bulunan 304 paslanmaz çeliğe işleme yaptıktan yüzeylerdeki talaslari egelemek istedim ama neredeyse bir çizik dahi atamadı.
Oysa elimdeki egeyi hemen hemen 304 hariç tüm metal ürünlerde kullanmisimdir hep çalışmıştır bu sorunun sebebi nedir paslanmaz türleri için farklı eğeler mi bulunmakta ?
 
Paslanmaz celik islemesi en zor celiklerden. Proxon gibi el aletlerine minik tas baglayip capaklari yok edebilirsin. Ama taslarin cok hizli asinip erir.
 
Paslanmaz çelik, işlendiği zaman sertleşiyor. Daha önce freze ile işlediğini belirttin, bundan dolayı eğe kesmekte zorlanıyordur.

Şimdi internette bakınca yabancı ülkelerde paslanmaz çelik için özel eğelerin satıldığını görüyorum. Ama pratikte ne kadar yararlı olur belli değil. Eğe ile işlerken de gene sertleşmeye uğrayacak çünkü. O yüzden avuç içi taşlama ile devam :)
 

Forum istatistikleri

Konular
8,061
Mesajlar
132,705
Üyeler
3,214
Son üye
fozkan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top