Ekrana kamera nasıl bağlanır ?

tabs

Üye
Resimde gördüğünüz kamera kayıt cihazı olan kara renkli kutuya iç mekan kamerasını bnc soketi üzerinden bağlıyorum ve kara kutunun vga cıkışını bilgisayarımın monitörüne bağladığımda kameranın gösterdiği görüntü monitöre geliyor yada kara kutunun hdmı cıkışını tv ye bağladığımda yine görüntü tv ye geliyor. Buraya kadar her şey tamam fakat ben resimde mavi ekranıyla görünen evlerin kapı girişindeki görüntülü monitör kamerasına iç mekan kamerasını bağlayıp görüntüyü bu monitörde görmek istiyorum.

Fakat kara kutunun cıkışları ile monitörün girişleri uyumsuz, monitörde ne vga nede hdmi girişleri var.
Son resimde bu monitörün arkasındaki baglantı klemensleri ve o klemenslere nelerin bağlanacagını gösteren bir etiket var.

Bu iç mekan kamerasını kara kutu üzerindenmi bağlıyacam ve öyle ise nasıl ? Yada direkt bu kamera monitöre bağlanabilirmi ?
Monitörün arkasında video + ve - girişleride var.

Not: Bu monitör evin diafon sistemine bağlı değil, bende boşta duruyor kamera takıp görüntü görüp göremeyeçeğimi denemek istiyorum.

20260131_153028.jpg
20260131_153039.jpg
20260131_153134.jpg

Kameranın BNC soketinden içtekini (+) olarak, dışını (-) olarak video in girişine bağlayın. Hem kamerayı hem de monitörü uygun gerilim adaptörü ile ayrı ayrı besleyin. Görüntü gelmezse her iki eksi uçları birleştirip deneyin.

bu bir interkom-diyafon cihazı yani video in girişinden bağladığın sinyal sürekli olarak ekranda göstermez. aşağıdaki zil panelinden butona basınca ya da diyafondan kapı butonuna basınca ekranı 5-10 saniyeliğine açar ve geri kapatır.

bunu aşmanı yolu paneli açıp içindeki lcd ekranın bağlı oldupu video sürücü kartını bulmak. bu kartın üzerindeki aktif video in girişini anakarttan ayırıp gelen sinyale bağlayarak kullanabilirsin.

Kameranın BNC soketinden içtekini (+) olarak, dışını (-) olarak video in girişine bağlayın. Hem kamerayı hem de monitörü uygun gerilim adaptörü ile ayrı ayrı besleyin. Görüntü gelmezse her iki eksi uçları birleştirip deneyin.
Cevap için teşekkürler.
Dediğinizi yaptım görüntü gelmedi. sonra her iki eksi ucu birleştirdim görüntü yine gelmedi.

bunu aşmanı yolu paneli açıp içindeki lcd ekranın bağlı oldupu video sürücü kartını bulmak. bu kartın üzerindeki aktif video in girişini anakarttan ayırıp gelen sinyale bağlayarak kullanabilirsin.
Cevap için teşekkür ederim.
Monitörün içini acıp aktif video girişini bulup ana karttan ayırıp kameranın bnc soketinin canlı ucunu aktif video girişine bağlıyacam. Bu aktif girişi bulamaz isem resim çekip yardım isterim.

Büyük monitörü degilde, elimde ekranı sigara paketi kadar olan bir başka diofon monitörü daha vardı. Onun içini açtım. Fotograflardada görüldüğü gibi lcd ekranın baglı olduğu sürücü karttaki 4 kablo girişli soketin sarı video ve siyah ground kablolarını kesip sarı uca kamera bnc soketinin orta ucunu bağladım. bnc den gelen şasiyide kestiğim siyah ground kablosuna bağladım. Monitörü çalıştırdım, ekran sadece diğeri gibi mavi oldu, monitör üstündeki tüm tuşlarada bastım ama değişen hiç bir şey olmadı. Bu arada hem monitörün hemde kameranın şasilerini birleştirmiştim.

Bir yerde hata yapıyorum ama nerde ?

20260131_181124.jpg
20260131_181143.jpg
20260131_181158.jpg

bu box üzerinde video output enable edilmiş mi ve görüntü çıkışı bu ufak ekranların görüntüleyebileceği bir format mı ? mesela çıkış AHD ise ufak ekranlar gene göstermez.

başka bir basit kaynaktan mesela eski bir dvd-vcd bu ekranlara görüntü vermeyi deneyebilirsin.

..ben iki ayrı görüntülü diyafon ekranına güvenlik kamerası bağlamıştım,kart üzerindeki video girişinden.kameranın ve diyafon kartının voltajlarını kontrol edin.ayrıca kontrast düğmesi ile oynayın sağa sola..ama verim alamadım,yani görüntü olması gerektiği gibi değildi.

Kamera cıkışındaki görüntü formatını bilmiyorum. Ama elimdeki tüm monitörlerin hepsi pal sisteminde çalışıyor zaten etiketlerindede yazıyor.

Elimde başka tipte kameralar var. Pek ümidim yok ama onlarıda bir deneyecem.

o hazır LCD moduller başka projelerde kullanıyoruz. bozuk değil ise besleme ve pal video sinyali girdiğinde ekrana görüntü gelecektir.

Forum istatistikleri

Konular
8,860
Üyeler
3,559
Son üye
İsmail Birer

Son kaynaklar

Back