Elektriğe ilgim var, nereden başlamalıyım?

Her konuda iyi olanlar dünyada sayılı insanlar. Onlar da zaten alıp yürüyor, Bill Gates, Steve Jobs vs. Kendine böyle bir hedef koyarsan, istatistik olarak çok zor bir hedef koymuş olursun ve büyük ihtimalle de başarısız olursun. Güçlü olduğun yanını keşfetmen lazım ve bununla da barışık olman lazım. Mesela ben teknik konularda iyi olduğumu düşünüyorum, ama insan ilişkileri, sosyal zeka, pazarlama zekası konusunda iyi olmadığımı biliyorum. Bu durumda ben teknik alanda bir mühendis olarak iyi bir yerlere gelebilirim, ama alacağım ücretin de her zaman bir üst limiti olacaktır. Ama teknik konularda çok da iyi olmayıp sosyal ve pazarlama zekasi, insan ilişkileri üst seviyede olan bir insanın kazanacağı paranın bir üst limiti yok.

Savunma sanayi firmalarında eskiden torpil çok olurdu. Liyakat sistemi de hiç yoktu. Mesela başında müdür olarak bir generalin oğlu olur, hiçbir halttan anlamaz ve sana teknik olarak tamamen zırvadan ibaret talimatlar verir. Böyle bir ortamda bir gün bile çalışmam, kimsenin de çalışmaması lazım. Ama günümüzde bunlar artık yoktur diye tahmin ediyorum (kesin bilgim yok). Aselsan bu kadar başarılı ürün ve teknolojiler geliştiriyorsa, bunu o eski düzende yapmış olamaz.
 
Mezun olmus muhendisler icin mezuniyetten 10 sene sonra cok ciddi bir sinav yapilmasi lazim.

Sinav sonucunda diplomanin alt tarafina sinavi gecemeyenlere muhendislik okumustur, gecenlere de muhendis olmustur seklinde not dusulmelidir.
Sizin için yazmamıştım Hocam. :)

Saygılarımla...
 
Elektrik-elektronik güzel bir hobi fakat biraz meşaketli ve zor. Teorik bilgilerin, pratik uygulamalarının farklı göründüğü bir alan.

Elektroniğe başlamak için günümüzde en pratik yol arduino ve buck convertor devreleri. Arduino ile basit projeler yapıp gerekli voltajı sağlamak için de buck convertor oluşturabilirsen iyi bir başlangıç olabilir. Temel malzeme bilgin olduğunu varsayarak kabaca başlangıç için bir iki proje söyleyeyim. Fakat bu projeleri yaparken ChatGPT'ye yazdırdım ordan aldım şeklinde olmamalı. Yine yazdır tabi ama kodun ne anlama geldiğini okuyabilmen gerekli. Bir de datasheet okuyabilecek seviyede ingilizce gerekli.

Gerilim bölücü
Buck convertor
Flip-flop devresi
Basit röle devresi
PT2262 ve PT2272 ve 432Mhz alıcı-verici kullanarak röle ya da led devresi
Arduino,16x02 ekran ve butonlar ile menü tasarımı
Arduino ile ws2818b kontrolü
Arduino projelerinin birleşimi.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
6,573
Mesajlar
111,669
Üyeler
2,695
Son üye
Naq

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top