Her konuda iyi olanlar dünyada sayılı insanlar. Onlar da zaten alıp yürüyor, Bill Gates, Steve Jobs vs. Kendine böyle bir hedef koyarsan, istatistik olarak çok zor bir hedef koymuş olursun ve büyük ihtimalle de başarısız olursun. Güçlü olduğun yanını keşfetmen lazım ve bununla da barışık olman lazım. Mesela ben teknik konularda iyi olduğumu düşünüyorum, ama insan ilişkileri, sosyal zeka, pazarlama zekası konusunda iyi olmadığımı biliyorum. Bu durumda ben teknik alanda bir mühendis olarak iyi bir yerlere gelebilirim, ama alacağım ücretin de her zaman bir üst limiti olacaktır. Ama teknik konularda çok da iyi olmayıp sosyal ve pazarlama zekasi, insan ilişkileri üst seviyede olan bir insanın kazanacağı paranın bir üst limiti yok.
Savunma sanayi firmalarında eskiden torpil çok olurdu. Liyakat sistemi de hiç yoktu. Mesela başında müdür olarak bir generalin oğlu olur, hiçbir halttan anlamaz ve sana teknik olarak tamamen zırvadan ibaret talimatlar verir. Böyle bir ortamda bir gün bile çalışmam, kimsenin de çalışmaması lazım. Ama günümüzde bunlar artık yoktur diye tahmin ediyorum (kesin bilgim yok). Aselsan bu kadar başarılı ürün ve teknolojiler geliştiriyorsa, bunu o eski düzende yapmış olamaz.
Savunma sanayi firmalarında eskiden torpil çok olurdu. Liyakat sistemi de hiç yoktu. Mesela başında müdür olarak bir generalin oğlu olur, hiçbir halttan anlamaz ve sana teknik olarak tamamen zırvadan ibaret talimatlar verir. Böyle bir ortamda bir gün bile çalışmam, kimsenin de çalışmaması lazım. Ama günümüzde bunlar artık yoktur diye tahmin ediyorum (kesin bilgim yok). Aselsan bu kadar başarılı ürün ve teknolojiler geliştiriyorsa, bunu o eski düzende yapmış olamaz.