Universite hayatinda en buyuk hatam elektronik hoby ugrasina cok zaman ayirmis olmamdi.
Daha doğru bir söz olamazdı, sonuna kadar üzülerek ben de katılıyorum(Türkiye için), aynı hatayı da yaptım.
Ben hobi bir yana direkt meslekle ilgili 2 yıl profesyonel olarak da çalıştım ama yine yukarıdaki cümle çok doğru. Yine TR için ama.
Öncelikle merhaba ben lise 2'ye giden bir öğrenciyim ve hedefim ileride Elektrik-Elektronik Mühendisliği okumak ancak bu zamana kadar hiç kayda değer bir çalışma yapmadım. Dolayısıyla üniversiteye girince sudan çıkmış balığa dönmemek ve biraz olsun ilgi duyduğum şeyleri hobiye çevirmek istiyorum. Kendi çapımda ufak tefek devreler tasarlamak istiyorum fakat bu konuya çok uzağım. Sizce nereden ve nasıl başlamalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
Sudan çıkmış balığa dönme ihtimalin sıfır bile değil. Eğer öyle bir durum olsa bence asıl o zaman çok ama çok güçlü bir ülke olmuş oluruz.
En fazla %3-4 lük bir kesimin bir bilgisi ya olacak ya da olmayacak. İlgili kesim de %15-20 max.
Eğer gelecekte hayatını bu ülkede geçirmek istiyorsan
sen sadece bir rakamsın unutma! Diplomadaki rakam! Bilgin kimsenin umurunda değil.
Yurt dışı planlıyorsan sende tecrübe varsa her türlü bir başlangıç yapıp tecrübeni, tutkunu satma ihtimalin var.
Büyük, en baba firmaların çok büyük bir kısmı bu şekilde çalışıyor ne yazık ki yine TR'de.
Sınıfın en ineği kadar başarılı ol ama azıcık daha sosyal becerilerin iyi olsun yeter, ekstra bilgi falan keyfi istersen.
Bu ülkede bu mühendis prim yapıyor.
Eee abi, 10 yıllık mühendis adam fena.
Adam rakam da olsa yetişmiş diğer mühendislerle 10 yıl çalışınca ister istemez adam oluyor.
Bir zahmet o adamların içinde adam olsun.
Şöyle ilk 10-20k ya girersen bana çok teşekkür edersin. Yüce firmalar seni işe de bu yüce YKS sınavından aldığın notla alıyor baştan söyleyeyim.
Kısacası git üstün yetenekli adam ayıklama sınavı YKS çalış. Başka da bi bok yapma.