Elektrik Yeraltı Kablo Arızası .

Elektrik Yeraltı Kablo Arızası .

08 / 05 / 2026 Saat 03.45 ( gece ) cıvarında tavan led az görünür haliyle pır pır yapmaya başladı .
Dedim led lamba trafo sorunlu .
Daha sonra diğer odalara bakayım diğer ledlerde de sorun varmı diye tüm yerlerde ( tesisat monofaze ) aynı şekilde sorunu .
2-3 dk sonra düzeldi ( ledlerde sorun yok )
Bu arada ölçüm vardım 230 volt , voltajda oynamada yok .
Sabah ne gösterecek dedim .
Aklımdan yine kablo yanıyor .
Biliyorum caddenin tamir görmemiş yeri yok . ( buat üzerine buat )
Eski döküm buatlar kalmadı sayılır .
Daha önce diğer hizmet firmaları diyelim ( isim vermeden ) kabloya yaralayıp darbe verip ceza yememek için acele kazı yerini kapatanlar .
Yeraltı kablo arabası da darbe vererek arızaları buluyor ama bir yandanda arızalar meydana getiriyor ( her ek bir arıza nedeni !!! )
Kablo yanmış .

Niye anlattım .
Arızanın tamiri yapıldı .
Tüm evdeki cihaz ürünleri kontrol ettim .
Sadece modemde sorun çıktı .
Adaptörü jacktan ölçüm , 12 volt elk enerjisi geliyor ( değeri doğru )
Modemde power ışığı yanmıyor .
Diğer soldan 3 ışık kısık yanıyor .
İlk anda dedim modemin yazılımı uçtu herhalde daha önceleri eskiden yıldırım şimsekten elektrik ? 2 defa zoom modemin yazılımı uçmuştu yükleme yapılıp çalıştırdı .
Sonra adaptör değiştireyim elimde 12 volt yok .
Sonra aklıma geldi powerbank
Elektrik kesilirse diye modemi çalıştırmak için kablosunuda almıştım ( 5v to 12v / 1A )
Taktım modem power ışığı yandı ve internete giriş sağlandı .

Sonuç : Adaptör yeraltı arızadan dolayı arızalandı .
Adaptör 12 volt gösteriyor herhalde amper desteği yok diye düşünüyorum .
Yeni gibi gözüken adaptör arızalı .

Yeraltı arızasından sadece adaptör ile kurtulduk .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ..

20260508_135933.jpg
20260509_001302.jpg

Son düzenleme:
Bu yeraltı kablo işi gerçekten Türkiye şartlarına uygun değil. Benim atölyeye elektrik çekileceği zaman, çağırdım elektrikçiyi, o da kepçe operatörü bulmuş, 200 m kanal açtılar, kabloyu döşediler, sonra kapattılar. "Elektrik idaresine kroki, şema vermemiz gerekmiyor mu?" diye sordum. "Ne krokisi yav, sen boşver akşama senin elektrik bağlanmış olacak" dedi.

En azından eskiden direklerden takip edilebiliyordu kablonun nereye gittiği. Şimdi mümkün değil. Yolun yarısını eşeleyeceksin kabbloya müdahale etmek için.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,149
Üyeler
3,712
Son üye
cinarlimtalelektronik

Son kaynaklar

Back