Elektronik ocak arızası

O bahsettiğim kablolar ark yaptıran butonlara bağlı tabii, aklıma gelmedi. Her neyse. Eğer fide'nin dediği gibi değilse, bu bakır kablolar neden çıplak? Devre normalde şase üzerinden tamamlanıyor. Bu teller alttan veya (üst tabaka yerine takılınca) üstten şaseye değiyor ve valf selenoidleri kısadevre oluyor. Sağ alt gözdeki kablo çıkışında belirgin bir hırpalanmış izolasyon var. Bu ocak en son ne zaman çalışıyordu, ne oldu da bozuldu?
Bu ocak yaklaşık 20 senedir kullanilmıyordu (ailemin boşta duran evi vardı oraya tasindim) o yüzden ocağın bu hale nasıl geldiğini bilmiyorum, ben o zamanlar çocuktum. Taşınmanın başlarında ocak bujileri kendi kendine yanıp sönüyordu veya hiç çalışmıyordu, ben de herhalde sorun porselenlerdedir diyip degistirdim ama sorun çözülmedi. Sonra kabloların bağlandığı kutuyu değiştirdim o da fayda etmedi. Kibritle ateş yakiyordum. Arada ateşin gene de söndüğü oluyordu ama çok uzun süre basili tutunca veya birkaç defa tekrar deneyince ateşi yakmayı basariyordum. Zamanla musluğu birakinca ateş de sönmeye başladı :D elektrikli ocak çalışıyor Allah'tan.

voltaj çok düşük 25-30 mV olduğu için bakır kabloların boru gibi kalın olması gerekiyor. sanki izolasyonları zamanla parçalanıp dökülmüş gibi.

Multimetre ile termokupl ve bağlanan kısmı ölçtüm, değer 0 gösteriyor

Ekler

• IMG_20260224_223758.jpg
    IMG_20260224_223758.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 12

Forum istatistikleri

Konular
8,939
Üyeler
3,601
Son üye
Birkan Birol