elektronik ocak çalışmiyor

Cemil47

Üye
selam arkadaşlar elimde bir adet elektronik ocak var çalışmiyor yaptığım incelemede resimde belirtiğim soğutucu altında bir kaba üç ayaklı bir transistöre benzer bir eleman var ayakları kopuktu 33 ohmluk bir direnç ve bc tipi 8550 transistör arızalı çıktı değiştirdim hala cihazda tık yok displey gelmedi lm358 sekiz ayaklı bir entegre var ondan yaparmı henüz bilmiyorum bu ocakların yedek malzemesi nerden temin ederim bilgisi olan varmı gerk arıza hakında gerek elektronik kartı tedarik etme konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım beklerim.

Ekler

• IMG_20241230_100557.jpg
    IMG_20241230_100557.jpg
    773.5 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20241230_100406.jpg
    IMG_20241230_100406.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Bu bacakları kopuk olan parçanın tam adı nedir?

Bu ürün indüksiyon ısıtıcı mı yoksa görseldeki ısınan kısım rezistans mı? Rezistans tipi ise bu kopan parça triyaktır. İndüksiyon ısıtıcı ise mosfet yada igbt dir.

Şu an enerji gelmiyor gibi davranıyor ise kartın besleme kısmında arıza vardır. Oraya yönelmek lazım.

Yedek parça derken elektronik komponent soruyorsanız herhangi bir malzemeciden yada internetten sipariş verebilirsiniz. Ancak ürünün düğmesi plastiğini soruyorsanız onu bulmak biraz marka ile alakalıdır.

Rezistanslı üstad besleme ünitede olsaydı sigorta atardı 220 aç girişi mevcut olarak vardır

selam arkadaşlar elimde bir adet elektronik ocak var çalışmiyor yaptığım incelemede resimde belirtiğim soğutucu altında bir kaba üç ayaklı bir transistöre benzer bir eleman var ayakları kopuktu 33 ohmluk bir direnç ve bc tipi 8550 transistör arızalı çıktı değiştirdim hala cihazda tık yok displey gelmedi lm358 sekiz ayaklı bir entegre var ondan yaparmı henüz bilmiyorum bu ocakların yedek malzemesi nerden temin ederim bilgisi olan varmı gerk arıza hakında gerek elektronik kartı tedarik etme konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım beklerim.

İlk mesajınızda "cihazda tık yok displey gelmedi" yazdınız.

Bu durum güç katında değil kontrol devresi besleme sorunu gibi görünüyor. Kartta smps trafosu var. Bu kısım kontrol devresini besliyor görünüyor. Ben buna vurgu yapmak istedim.

Yani yapacağınız cihaza 220 volt giriyor ise düşük gerilim kontrollerini yapmalısınız. 5 volt 12 volt yada hangi voltajla çalışıyorsa bu dc voltajlar var mı?

Forum istatistikleri

Konular
7,178
Üyeler
2,905
Son üye
maydın

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back