Rezonans

Yeni Üye
Elektronik, mekatronik ve endüstriyel üretim süreçleriyle ilgilenen herkes için ölçüm cihazlarının doğruluğu, projenin ya da üretimin başarısını belirleyen en kritik unsurdur. Gerek Ar-Ge aşamasında gerekse seri üretim hatlarında kullanılan test cihazlarının uluslararası standartlara uygun şekilde kalibre edilmesi, hatalı ölçümlerin ve buna bağlı maddi/zamansal kayıpların önüne geçer. Bu noktada, özellikle yüksek frekans (RF), yüksek gerilim ve hassas mekanik ölçümlerle çalışanların ihtiyaç duyabileceği, Türkiye genelinde uçtan uca hizmet veren kapsamlı bir kalibrasyon laboratuvarı olan Rezonans Kalibrasyon (rezonanskalibrasyon.com) öne çıkmaktadır.

Kocaeli merkezli olan laboratuvar, TS EN ISO/IEC 17025 akreditasyonuna ve ILAC MRA onayına sahip profesyonel bir kuruluş olarak savunma sanayii, havacılık, haberleşme ve genel endüstriyel tesislere hizmet vermektedir. Forumda metroloji, test cihazları ve endüstriyel standartlarla ilgilenen üyeler için firmanın öne çıkan teknik yetkinliklerini ve kalibrasyon spektrumunu derledik.

RF Mikrodalga ve Yüksek Frekans Kalibrasyonu

Haberleşme teknolojileri, savunma sanayii projeleri ve yüksek frekanslı devre tasarımlarıyla uğraşan mühendisler için cihazların kararlılığı hayati önem taşır. Rezonans Kalibrasyon, 100 kHz ile 20 GHz arası frekans bandında akredite RF ve mikrodalga kalibrasyonu sunmaktadır. İhtiyaca göre bu destek 20 GHz ila 26.5 GHz arası genişletilmiş frekans seviyelerine kadar çıkartılabilmektedir. Kritik RF bileşenlerinin ve ölçüm sistemlerinin doğrulanmasında bu geniş frekans spektrumu önemli bir teknik altyapı sağlamaktadır.

Yüksek Gerilim Destekli Elektriksel Kalibrasyon

Laboratuvar bünyesinde multimetreler, pens ampermetreler ve benzeri temel elektriksel ölçüm cihazlarının yanı sıra endüstriyel tesislerin ihtiyaç duyduğu yüksek gerilim ekipmanlarının kalibrasyonu da yapılmaktadır. AC 28 kV ve DC 40 kV seviyelerine kadar çıkabilen yüksek gerilim kalibrasyonu altyapısı, elektriksel güvenlik ve güç elektroniği test cihazlarının uluslararası standartlara uygun olarak doğrulanmasına imkan tanır.

Sıcaklık, Basınç, Boyut ve Tork Kalibrasyonları

Sadece elektronik değil, mekatronik projelerin ve mekanik sistemlerin de dahil olduğu multidisipliner alanlar için firmanın geniş bir ölçüm spektrumu bulunmaktadır.

• Basınç Kalibrasyonu: Euramet cg-17 rehberine uygun olarak -1 bar ile 700 bar arasındaki geniş bir aralıkta akredite basınç kalibrasyonu gerçekleştirilmektedir.
  • Sıcaklık Kalibrasyonu: Fırınlar, endüstriyel termometreler ve sıcaklık ölçüm cihazları ISO 17025 standartlarında kalibre edilirken, üretim hatlarını aksatmamak adına tesis bünyesinde yerinde termal doğrulama ve saha hizmeti de sağlanmaktadır.
  • Boyut ve Tork Kalibrasyonu: Kumpas, mikrometre gibi hassas boyut ölçüm cihazlarının yanı sıra tork anahtarları, torkmetreler ve tork sensörleri için uluslararası izlenebilirliğe sahip çözümler sunulmaktadır.
Yerinde Saha Hizmeti ve Sertifikasyon Süreçleri

Üretim süreçlerinin kesintiye uğramaması adına laboratuvar, endüstriyel üretim tesisleri, fabrikalar ve askeri üslere yönelik Türkiye genelinde yerinde kalibrasyon ve saha çözümleri sunmaktadır. Sürecin sonunda hazırlanan uluslararası geçerli kalibrasyon sertifikaları, hesaplanan ölçüm belirsizliği değerleriyle birlikte teslim edilmektedir. Cihaz kurulumundan hassas kalibrasyona, teknik değerlendirmeden lojistik yönetimine kadar süreç bütüncül bir şekilde yürütülmektedir.

Sektörün ihtiyaçlarını analiz eden ve yüksek hassasiyetli ölçüm altyapısıyla güven veren akredite kalibrasyon firmaları işletmelerin kalite, verimlilik ve Ar-Ge süreçlerine doğrudan katkı sağlar. Bu alanda sunduğu uçtan uca teknik çözümler, ILAC MRA onaylı uluslararası geçerliliğe sahip sertifikasyon süreçleri ve uzman mühendis kadrosuyla öne çıkan Rezonans Kalibrasyon, sanayicinin en güvenilir operasyon ortaklarından biri olarak faaliyet göstermektedir.

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde RF mikrodalga, elektriksel ölçümler, sıcaklık, basınç, boyut ve tork gibi çok geniş bir spektrumda hassas analizler yapabilmek ciddi bir teknik altyapı gerektirir. Üretim hatlarındaki operasyonel sürekliliği kesintiye uğratmamak adına laboratuvar ortamının yanı sıra sahada yerinde kalibrasyon hizmeti sunabilen profesyonel kalibrasyon firmaları, ekspres süreç yönetimiyle de zamanla yarışan işletmelerin yükünü hafifletmektedir. Hesaplanan ölçüm belirsizliği değerleriyle kalite süreçlerine tam şeffaflık getiren bu profesyonel yaklaşımlar, yerli üreticilerimizin küresel rekabet ortamında elini güçlendiren en önemli stratejik adımlardan biri olmaya devam ediyor.

Projelerinizde, laboratuvar ortamınızdaki test cihazlarında veya endüstriyel üretim hatlarınızda ihtiyaç duyduğunuz izlenebilir ölçüm çözümleri için firmanın kurumsal web sitesini ziyaret edebilir, kalibrasyon süreçleri ve kapsam listeleri hakkında detaylı teknik bilgiye Rezonans Kalibrasyon sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
9,347
Üyeler
3,869
Son üye
kadirsahinby

Son kaynaklar

Back