Daha önce bir konuda bahsetmiştim. Konuyu bulamadığım için yeni bir konu açıyorum.
Amaç : Bir cihazı servis kapağının yetkisiz personel tarafından açıldığını tespit etmek.
Piyasada kullanılan örnek : Elektrik sayaçları. (elektrik sayacının mühürünü kırdınız, kapağı açtınız, geri kapattınız. Sayaç bunu raporluyor)
Enerji varken kapağın açılıp kapanması konusunda sıkıntım yok. Enerji yokken kapak açılırsa batarya ile devreyi çalıştırıp eproma kayıt atıyorum. Sorun buradan sonra
Şimdi bir bataryam var. Kapasitesi, şarj kontrolu vs hepsi tamam. Enerji yokken bataryadan çekilen bir akım yok. Kapak açıldığı zaman bir switch ile batarya devreye bağlanıyor. Sadece mcu ve eproma enerji gidiyor ve Kaydı alıyorum. Kapak kapandı enerji kesildi. Sorun yok. Ama ya kapak açık kalır ise... Sonra napacam. Kapak açık kaldı pil bitesiye kadar öylece çalışacak mı mcu? Burada senaryoda takılıyorum. Pil kapasitesi yüksek test etmedim ama belki 4-5 saat çalışır sistem. Halbuki ben kaydı aldığım anda işim bitiyor. Sonrasında Pili devre dışı bırakmam için bir çözüm bulamıyorum... Yada ne yapacağımı bilemiyorum.
Eprom kaydım olduğu için devre tekrar enerji ile çalıştığında kayda göre istediğim gibi yönlendirme yaparım orada da sıkıntı yok. Sadece kapak açık olduğu sürece devrede enerji kalması hoşuma gitmiyor.
Varmı zihni-sinir fikirleriniz ?
Basit prensip şema ;
7017 eklentisine bak
Link