Engel tanıma devresi

Sinan1986

Yeni Üye
Selamun aleyküm forumda yeniyim panjur kutusu içine koyulacak bir devreye ihtiyacım var, altında Bi engel olunca lameller kutu içinde sıkışıp panjur zarar vermemesi için yapılacak ufak Bi güç kesici yapmak istiyorum. Elektronik bilgim yok sadece videolardan bakarak izleyerek yapmaya çalışıyorum. Bu sebeple anlayacağım şekilde yazarsanız çok sevinirim :) şimdiden teşekkürler.
Not ; kutu içi karanlık olacağı için karanlıkta çalışacak Bi sensör olması gerekiyor.

Ekler

• PicsArt_05-31-10.27.41.jpg
    PicsArt_05-31-10.27.41.jpg
    324.9 KB · Görüntüleme: 136
Teşekkürler hocam bunları biliyorum benim ihtiyacım olan kutu içindeki arızayı engellemek için, ku içinde çalışması lazım.

Örn: Motora seri bağlanacak, motor kısa devre yada aşırı yük çektiğinde Resettable fuse açık devre olacak ve kısa devre veya aşırı yük çekildiği sürece böyle kalacak, sorun ortadan kalkığında tekrar ileten duruma dönerek motorun normal akımlarda çalışmasına izin verecek.

En sade böyle tarif etmeye çalıştım. Datasheetinden detaylı çalışma mantığına ve diğer verilerine bakarsın.

Not: "Resettable fuse açık devre ve kısa devre" tanımı tam olarak doğru olmayabilir çalışma mantığını anlatabilmek için kullandım.

Forum istatistikleri

Konular
8,007
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back