Ergonomik çalışma koltuğu

Sercan

--
Arkadaşlar günün çok ciddi bir bölümünü bilgisayar başında çalışarak geçiriyorum. Bu süre normalde 12-15 saat, sıklıkla daha uzun oluyor. Bilgisayarlarımıza, monitörlerimize filan özenip kalitelisini alıyoruz. Gerçi benim bilgisayarı da güncellemem gerekiyor ama konumuz o değil. Aynı özeni genelde sağlımızı doğrudan etkileyecek sandalyeye göstermiyoruz. Benim koltuğun amortisörü artık sorun çıkartıyor ve kullanılamaz hale gelmek üzere yani yenisin alacağım.

Almışken de kaliteli daha doğrusu sağlık için en iyi seçeneği almak istiyorum. Yakın zamanda oyuncu koltukları filan epey popüler oldu. Hiç kullanan var mı? Başka tavsiyeleriniz var mı? 1200 Euroya dünyanın en iyi koltuğu başlıklı söylemleri değil de doğrudan tecrübe ettiğiniz deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.

Ben burada yerli bir firmadan 750 TL ye bir koltuk aldım. 5 tekerlekli, aşağı yukarı hareket edebilen ve sırtı da yatabilen bir koltuk. Tek şikayetim sırt yatarken ve genel olarak çok gıcırtı çıkarıyor ve çok esneme var mekanizmada. Ayaklarımı da benim şarjlı matkabın plastik çantasının üzerine koyuyorum :)

Benim sandalye de vakti ile öyle aldığım bir ürün. 5-6 sene oldu tabi artık hava kaçırıyor. Bu işi uzun vadeli çözmem lazım. Gerekirse masanın boyutlarını da ayarlayacağım. Bu konforsuzluk inceden belimi ağrıtıyor.

Bugün şok markette haftaya satılacak ürünlerin nakliyesine denk geldim. Rampage KL-R88 model kolduk satışa haftaya çıkacak ürünler arasında vardı sordum. Piyasa fiyatı 1200TL civarında Şok'da fiyatı 900 TL olacak. Nasıl olur bilemiyorum.

1_org_zoom.jpg

3_org_zoom.jpg

Koçtaştan müdür koltuğu diye bir koltuk almıştım. Bir gün geriye kaykılınca koltuk kırıldı. 3-4 anca kullandım. Ondan daha eski olan bürosit var yıllardır taş gibi. Bu nedenle havalı ama markasız bir koltuk yerine standart ama kaliteli bir ürün tercih sebebi olabilir.

Havalıma, sağlamlık vb sebepler ikincil önceliklerim. Bel ağrısı yapmayacak bir ürün arıyorum. Oyuncular da çok uzun saatler geçirdiği için bu koltuklar ergonomik olmalı diye düşündüm. Tüm dünyada benzer koltuklar görüyorum.

Ne kadar enteresan hangi işlemci iyidir desem binlerce örnek bulabiliyorum. Hepimiz standart koltuklarda potansiyel fıtıktılar olarak bu cevapları araştırıyoruz. :D

Benim sandalye de vakti ile öyle aldığım bir ürün. 5-6 sene oldu tabi artık hava kaçırıyor. Bu işi uzun vadeli çözmem lazım. Gerekirse masanın boyutlarını da ayarlayacağım. Bu konforsuzluk inceden belimi ağrıtıyor.

Bugün şok markette haftaya satılacak ürünlerin nakliyesine denk geldim. Rampage KL-R88 model kolduk satışa haftaya çıkacak ürünler arasında vardı sordum. Piyasa fiyatı 1200TL civarında Şok'da fiyatı 900 TL olacak. Nasıl olur bilemiyorum.

6030 eklentisine bak
6031 eklentisine bak

Rampagenin oyuncu kulaklığından illallah ettim o yüzden diğer ürünlerine de şüpheli bakıyorum. Resimdeki ürünün ayaklarıda pek sağlam gelmedi gözüme.

İşlemci alacağımız zaman az çok neyin ne olduğunu bilip netten sipariş verebiliyoruz ama söz konusu bilmediğimiz birşey ise bence gidip yerinde incelememiz getekir. Tavsiyem büro mobilyaları satan bir yere gitmen yönünde. Hatta sırf büro koltukları üreten yerler bile var diye biliyorum. Ben bazen önünden geçerken görüyorum vitrinde onlarca çeşit koltuk göze çarpıyor.

@cevdetfaikosman geçmiş olsun. Benim ağrılar sandalyeden kaynaklı gibi duruyor. İki gün salonda takılırsam rahatlıyorum hatta odaya geçtiğimde süreyi kısa tutarsam gene sorun yok ama bu ara yoğunum ve çok vakit geçirmem gerekiyor. Rutin çalışmada gene o kadar rahatsız değilim aslında ama yoğunlaşınca ağrılar çıkıyor. Asıl ergonomiye takılmamın sebebi soruna dönüşmeden tedbir almak istemem.

Bu arada tek sorun amortisör değil fileler sökülmeye, deriler dökülmeye ve yaslanma yeri de tutmamaya başladı; Bir anda boşa çıkıyor düşecek gibi oluyorum. Eskidi artık.

Ben yükseklik ayarlı masada aradığımı buldum. Günde en az 2 saat ayakta çalışıyorum. Otururken de ara ara pozisyon değiştiriyorum.

Anladım olabilir. Şöyle dik çalışın denir hep.. Böyle ne sistemler kuranlar gördüm. Fakat mümkün değil. Çünkü o kadar saat insan fizyolojine aykırı.

6035 eklentisine bak

Benim yine tavsiyem 120 derece çalışma sistemidir. Bir ara öylede çalıştım. Bunda klavye ve mouse için 3mm kontraplaktan ince yemek tepsisi gibi tahta yapıp öyle kucağınızda çalışıyorsunuz. Gayet rahat oluyor. Omurlarınız dik kalmış oluyor.

6036 eklentisine bak
6037 eklentisine bak

Ben de hep otururken koltuk sırtını geri yaslandırıyorum. Yoksa rahat çalışılmıyor hakkaten. Bir ara bu koltuğu değiştireyim dedim ve bürosit mağazasına gittim. Bir koltuğu beğendim ve adama sordum bu kaç para diye. "Bu ithal abi sana 8000 TL olur" dedi. Herife kafa atmamak için kendimi zor tuttum :mad:

Ben taydin abinin bu durumu bizzat yaşadım ama satıcı tarafındaydım. Askerden geldikten sonra bir süre perdecide çalışmıştım. Ama zengin perdecisi. Villalara, köşklere filan perde dikiyorduk. Bir gün bir müşteri geldi kumaş bakıyor. Bizim patron bir kumaş gösterdi ve fiyatını söyledi. Müşteri de başka bir kumaş gösterip "bu daha güzelmiş" dedi.
Bizim patron da uyanık tabi "o ithal kumaştır, biraz daha pahalı" deyip ötekinden daha ucuz olmasına rağmen iki katı fiyat çekti ve sattı.
Taydin abinin durumu da bence böyle olmuş olabilir. :D

Aslında 2002 yılında aldığım üstü tamamen ahşap koltuk vardı, tank gibi. Ama piston mekanizması bozuldu. Hem yukarı kalkmıyordu hem de gıcırdayıp duruyordu. Gün aşırı yağlamak gerekiyordu. Ben de tamir edilmezdir bu diye kapının önüne koymuştum alan alsın diye. Bir iki saat sonra gidince de "haydaa ne çabuk gitti bu yav" diye şaşırmıştım :D

Ankara sitelerde bu koltukların imalatçıları var. benim aldığım koltuk aşağıdaki resimdekinin aynısı. 3 yıldır kullanıyorum bazen çok az gıcırdama dışında sağlamlık anlamında bir sıkıntısı yok. Yılda bir defa eklemlerine wd-40 sıkıyorum yetiyor. Aldığımda 300 tl idi şu anda nedir bilmiyorum ama eminim bulunduğunuz bölgede bunları imal eden birileri vardır. İlk elden hem seçenekleri görüp hem daha ucuza temin edebilirsiniz. Fiyat/performans olarak tam puan derim. Rahatlık açısından çok kötü değil ama 13 saat çalışmada nasıl etkisi olur bilemedim. Sırt kısmı kısmı fileli olduğu için yazın iyi oluyor ama kışın evin içinde bile üşüme hissi veriyor. Bundan dolayı kışın sırt kısmına bir battaniye atıyorum.

sanırım bu adamlardan almıştım koltuğu ki belki online satışları da vardır.

Ekler

• Makam-Koltugu-Yonetici-Koltugu-Siteler-Ankara-13.jpg
    Makam-Koltugu-Yonetici-Koltugu-Siteler-Ankara-13.jpg
    150 KB · Görüntüleme: 270
Sırt kısmı kısmı fileli olduğu için yazın iyi oluyor ama kışın evin içinde bile üşüme hissi veriyor. Bundan dolayı kışın sırt kısmına bir battaniye atıyorum.
Ben 5 senedir fileli koltuk kullanıyorum kışın mutlaka kapatmam gerekiyor. Şok'tan yukarıdaki oyuncu koltuğunu almaya karar verdim. Bu seferde onu deneyeceğim.

Kampanya bugündü gittim aldım. Henüz konfor bakımından yorum yapamam ama ilk izlenimim, sert bir sünger ve olabildiğince iyi kalite suni deri kaplı. Kolçakları süngerimsi yumuşak bir plastik çok hoşuma gitti ama aşağıda kalıyor. Kol dayamak için uygun değil de elini koymak için daha uygun. En üst ayara aldığımda bile kollarıma gelmiyor. Mekanizması da standart. Ayaklarım yerden çok az yüksek kaldı ayağımın altına mecburen tabure koydum. Ürün üst sınıf değil zaten alt kalitedir düşünerek almıştım fiyatını da düşünürsek şu an mutluyum.

IMG_20201118_120533.jpg
IMG_20201118_120702.jpg
IMG_20201118_170227.jpg

Sırt destek yastığı iyi görünüyor.

Sırt destek yastığı iyi görünüyor.

Alışmam zaman alacak olsa da yastık harika. Önceki koltuğum da sırt destekliydi ama onun şekli uygundu yastık olayı daha iyi aşağı yukarı ayarlanabiliyor.

IMG_20201118_191328.jpg
IMG_20201118_191349.jpg

Aslında bende bundan önce 2 tane vardı. Biri (mavi olan) misafirler için ya da tabure gibi atölye masamda kullandığım diğeri ise (siyah olan) sürekli kullandığımdı. Asıl kullandığım sandalyemin deforme olduğu ve amortisörü kaçırdığı için ıskartaya ayırmıştım, böyle olunca yedek olanı kullanmaya başladım bu sefer de onun da alt kaynağı koptu. Kaynak yaptırdım ama ayarı kaydığı için amortisör oturduğumda aşağı iniyor kalktığımda yukarı kaldırıyor, ayarı tutmadı. Şimdi misafir sandalyemi hurdaya gönderip diğer sandalyemi de restore etmeyi düşünüyorum. Bunu 6 yıl önce Ikea'dan almıştım.

Şimdi sitesine bakıyorum da 10 yıl garantiliymiş bu! Laf olsun diye mi yazmışlar yoksa ciddiler mi yarın arayıp detaylarını öğreneyim. Bu garanti amortisör yağ sızıntısında geçerli olması lazım. Öyle olursa işim çok kolaylaşır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,978
Üyeler
2,834
Son üye
Tulpar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back