Malum bu konuda bahsetmiştim bende İkea Markus'un amortisörü tutmayan bir koltuğu var. Elimde de kırık sandalyeden kalma sağlam amortisör var. Hali ile sağlamı ile değiştirmek istedim.
Ikea Markus için 10 sene garanti vermiş. Ben en fazla 6 senedir kullanıyorum. Fakat fişini bulamadığım için götüremedim.
Neyse bozuk olan Ikea koltuğun amortisörünü sökmek için sabahtan beri uğraşıyorum. Tabii ki internette baktım. Bir videoda 80 yaşındaki adam vida açar gibi çevirin çıkar diyordu. Bende denedim hatta denemediğim şey kalmadı en son keser ile girdim. 5 yılda nasıl kaynamışsa artık, saatlerdir uğraşmama rağmen hala çıkmadı...
Bunu neden yaptım? Bu yeni aldığım Rampage oyuncu koltuğunun altındaki kaynaklar attı. Tekerlekler yana doğru yamuluyor. Firma (eskiden de tanıdığım Segment bilgisayar ) ile müşteri hizmetlerinden iletişime geçtim, anlaşmalı kargo numaralarını söylediler gönderin değiştirelim dediler.
Bende bunun yerine Markus'un tabanını kullanmaya karar verdim. Bunda kaynak atma sorunu yok çünkü tek parça. Diğeri de gelince onu Markus'a takarım çünkü o zaten yedek olacak.
Markus için bir de tay tüyü denilen koltuk kumaşından valide hanıma yeni bir kaplama yaptıracağım. Onda sanayi tipi her türlü dikiş makinası var. Dolayısı ile bu amortisörü değiştirmem şart.