Ergonomik çalışma koltuğu

Aslında alt mekanizmayı hazır alıp üstünü kendin yapacaksın. Ahşaptan değişik şeyler deneyip en iyi sonucu veren yapıyı kullanacaksın. Benim gibi bel fıtığı olanlar ve saatlerce oturanlar için bel ve kafa desteği ve geriye yatma çok önemli.

Aslında alt mekanizmayı hazır alıp üstünü kendin yapacaksın. Ahşaptan değişik şeyler deneyip en iyi sonucu veren yapıyı kullanacaksın. Benim gibi bel fıtığı olanlar ve saatlerce oturanlar için bel ve kafa desteği ve geriye yatma çok önemli.
abi bel fıtığı olmasının sebebi sürekli masa başında çalışmandan dolayı mı yoksa başka bir sebebi var mı ? çünkü günümün nerdeyse 8 saatten fazlası masa başında geçiyor. Bu yönden tedirginim.

abi bel fıtığı olmasının sebebi sürekli masa başında çalışmandan dolayı mı yoksa başka bir sebebi var mı ? çünkü günümün nerdeyse 8 saatten fazlası masa başında geçiyor. Bu yönden tedirginim.

Benimkisi yanlış oturmaktan kaynaklandı. Belin düz olacak şekilde oturmak lazım ama ben buna hiç dikkat etmedim. Şimdi artık dik oturmaya çalışıyorum ve ameliyat olmadan hala idare ediyorum.

Hayırlı olsun. Bu koltuklarla ilgili sadece o sol-sağ omuzdaki yerler omuzu sıkıyor diye biliyorum. Onun dışında üç aşağı beş yukarı bütün bu modeller aynı konforu sağlıyor
Teşekkürler, sıkma gibi bir problemi yok. Aksine hareket imkanı var. Anladığım kadarıyla, piyasada bazı modeller kendilerini iyi pazarlamış diğerleri hep bir alt sınıfmış gibi işlem görüyor. Bence şekil olarak benzer en uygun fiyatlıyı almak yeterli.

Bu arada bir kaç günlük izlenimim şöyle ilk başta vücudum rahatsız oldu bel desteği filan hafif baskı yapıyor gibi geldi. Şu an sanki 10 yıldır bunda oturuyormuşum gibi hissediyorum, ağrılarım kesildi. Daha uzun soluklu izlenimlerimi de ilerleyen dönemlerde tekrar yazarım.

Ben de alt omuru yastık ile destekliyordum. Şimdi bu lastikli minder daha iyi oldu. Tavsiyem iyi bir sandalye alman yönünde olur ama imkan yoksa da kendine özen gösterecek çözümler üretebilirsin, mesela fotoğrafta görünen lastikli minderden dikebilir ya da diktirebilirsin.

Masana alacağın her teknolojik cihaz eskir, yıpranır bir süre sonra kullanılmaz hale gelir yani bir şekilde vazgeçilir. Neticenin altına alacağın her koltuk da eskir ama belinden vazgeçemezsin... Bir çoğumuz bunu uzun zaman düşünmedik, şimdiden düşünüp çözüm için harekete geçmen çok iyi!

Değerli Forum arkadaşlarım çalışma koltuğumu bende yeniledim. Resimleri önceden çekmiştim ama paylaşım için yeni fırsat bulabildim.
X Rocker Sony Genesis Döner Tabanlı, Ses Düzenli Katlanır Profesyonel Oyuncu Koltuğu. Tekerlekleri yok belki modifiye yapılabilir. Wifi ve bluetooth ,titreşim özellikleri var. Ben board ve Dac ı da söküp resimledim. Merak eden olursa o resimleride paylaşabilirim.

Ekler

• 10285621477426.jpg
    10285621477426.jpg
    23.2 KB · Görüntüleme: 176
  • HPIM6820.JPG
    HPIM6820.JPG
    239.9 KB · Görüntüleme: 161
  • HPIM6821.JPG
    HPIM6821.JPG
    215.2 KB · Görüntüleme: 164
  • HPIM6822.JPG
    HPIM6822.JPG
    245.5 KB · Görüntüleme: 161
  • HPIM6823.JPG
    HPIM6823.JPG
    263.4 KB · Görüntüleme: 155
  • HPIM6826.JPG
    HPIM6826.JPG
    225.3 KB · Görüntüleme: 153
  • HPIM6825.JPG
    HPIM6825.JPG
    262.5 KB · Görüntüleme: 153
  • HPIM6824.JPG
    HPIM6824.JPG
    300.6 KB · Görüntüleme: 155
  • HPIM6831.JPG
    HPIM6831.JPG
    228.8 KB · Görüntüleme: 155
  • HPIM6832.JPG
    HPIM6832.JPG
    233 KB · Görüntüleme: 166
  • HPIM6833.JPG
    HPIM6833.JPG
    214.3 KB · Görüntüleme: 160
Değerli Forum arkadaşım @uyesercan
çok teşekkür ederim , üç gündür kullanıyorum görünüş çok güzel ama rahatlık kabul edilebilir seviyede ,yükseklik sabit aksesuarlarıyla orta seviye diyebiliriz. Ben diğer resimleride paylaşıyorum sanıyorum internet üzerinde board paylaşımı ilk olacak.Ben yerli malı olarak satın almıştım ama U.K. etiketli. Türkçe kullanım kılavuzu yok.

Ekler

• HPIM6839.JPG
    HPIM6839.JPG
    308.7 KB · Görüntüleme: 154
  • HPIM6842.JPG
    HPIM6842.JPG
    278.9 KB · Görüntüleme: 154
  • HPIM6843.JPG
    HPIM6843.JPG
    288.5 KB · Görüntüleme: 149
  • HPIM6848.JPG
    HPIM6848.JPG
    887.1 KB · Görüntüleme: 149
  • HPIM6850.JPG
    HPIM6850.JPG
    317 KB · Görüntüleme: 158
  • HPIM6853.JPG
    HPIM6853.JPG
    279.7 KB · Görüntüleme: 148
  • HPIM6859.JPG
    HPIM6859.JPG
    281.6 KB · Görüntüleme: 153
  • HPIM6861.JPG
    HPIM6861.JPG
    273.2 KB · Görüntüleme: 152
  • HPIM6862.JPG
    HPIM6862.JPG
    324.6 KB · Görüntüleme: 153
Değerli Forum arkadaşlarım çalışma koltuğumu bende yeniledim. Resimleri önceden çekmiştim ama paylaşım için yeni fırsat bulabildim.
X Rocker Sony Genesis Döner Tabanlı, Ses Düzenli Katlanır Profesyonel Oyuncu Koltuğu. Tekerlekleri yok belki modifiye yapılabilir. Wifi ve bluetooth ,titreşim özellikleri var. Ben board ve Dac ı da söküp resimledim. Merak eden olursa o resimleride paylaşabilirim.
masaj da yapıyordur bu koltuk :) :tamam1 . hayırlı olsun

Kampanya bugündü gittim aldım. Henüz konfor bakımından yorum yapamam ama ilk izlenimim, sert bir sünger ve olabildiğince iyi kalite suni deri kaplı. Kolçakları süngerimsi yumuşak bir plastik çok hoşuma gitti ama aşağıda kalıyor. Kol dayamak için uygun değil de elini koymak için daha uygun. En üst ayara aldığımda bile kollarıma gelmiyor. Mekanizması da standart. Ayaklarım yerden çok az yüksek kaldı ayağımın altına mecburen tabure koydum. Ürün üst sınıf değil zaten alt kalitedir düşünerek almıştım fiyatını da düşünürsek şu an mutluyum.

6085 eklentisine bak6086 eklentisine bak6087 eklentisine bak
hayırlı olsun. güle güle kullanın. :tamam1

Malum bu konuda bahsetmiştim bende İkea Markus'un amortisörü tutmayan bir koltuğu var. Elimde de kırık sandalyeden kalma sağlam amortisör var. Hali ile sağlamı ile değiştirmek istedim.

Ikea Markus için 10 sene garanti vermiş. Ben en fazla 6 senedir kullanıyorum. Fakat fişini bulamadığım için götüremedim.

Neyse bozuk olan Ikea koltuğun amortisörünü sökmek için sabahtan beri uğraşıyorum. Tabii ki internette baktım. Bir videoda 80 yaşındaki adam vida açar gibi çevirin çıkar diyordu. Bende denedim hatta denemediğim şey kalmadı en son keser ile girdim. 5 yılda nasıl kaynamışsa artık, saatlerdir uğraşmama rağmen hala çıkmadı...

Bunu neden yaptım? Bu yeni aldığım Rampage oyuncu koltuğunun altındaki kaynaklar attı. Tekerlekler yana doğru yamuluyor. Firma (eskiden de tanıdığım Segment bilgisayar ) ile müşteri hizmetlerinden iletişime geçtim, anlaşmalı kargo numaralarını söylediler gönderin değiştirelim dediler.

Bende bunun yerine Markus'un tabanını kullanmaya karar verdim. Bunda kaynak atma sorunu yok çünkü tek parça. Diğeri de gelince onu Markus'a takarım çünkü o zaten yedek olacak.

Markus için bir de tay tüyü denilen koltuk kumaşından valide hanıma yeni bir kaplama yaptıracağım. Onda sanayi tipi her türlü dikiş makinası var. Dolayısı ile bu amortisörü değiştirmem şart.

Vida yok bunda amortisörün ucu doğrudan halka şekilli yuvaya takılıyor. Üst taraflarda ise presli mekanizma var üsten açamıyorum. Açarsam bir daha işe yaramaz ya da ben o kadar sağlam tekrar takamam.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back