ESP32 İstasyon Günlüğü: Tasarım ve Teknik Ölçümler

Bu işler işin telefondan veri/bildirim çeken güzel bir kütüphane var.

Chronos fonksiyonel ve başarılı bir çalışma gibi görünüyor. Ancak şimdilik odak noktam, cihazın telefondan tamamen bağımsız (standalone) bir istasyon olarak kalması ve sinyal kararlılığını korumak.

Projenin bir sonraki aşamasında, mevcut küçük ekranı yeni aldığım 3.5 inç 480x320 XPT2046 RPi TFT Dokunmatik Ekran modülü ile güncelleyerek çok daha geniş ve interaktif bir arayüze geçeceğim.

Bambu Lab P1S 3D yazıcım ulaştığında projeyi delikli pertinaks üzerine taşıyıp hem bu yeni nesil dokunmatik istasyon hem de önceki Otomatik Kesmeli ve Sabit Akımlı Ni-MH Pil Şarj Devresi Tasarımı (LM317 + LM358) projem için şık kasalar tasarlayıp basacağım. Masadaki tüm bu çalışmaları, elden geldiğince son kullanıcı ürünü formunda fonksiyonel masaüstü cihazlara dönüştürmeyi hedefliyorum

Son düzenleme:
P2S modelinin ams 2 pro ile gelmesi aşırı iyi bir şey. Filament kurutucu özelliğini direkt amsye entegre etmişler. P1S'in ekranını bir türlü sevemedim. P2S de ekranı da değiştirmişler iyi olmuş.
Snapmaker u1 modeli bence daha çok yeni. Kronikleri varsa daha ortaya çıkmamış olabilir. Ben olsam direkt u1 almak yerine yeni model çıkarmalarını bekleyip onu alırdım.
Poop konusu ile ilgili bir video:

Burda da olaya farklı yaklaşmış. İki kafalı bir yazıcı ile Snapmaker U1 karşılaştırmış.
Baskının türü ve renk geçişine göre iş değişiyor. Mesela bastığı noel baba figürün genelinde kırmızı beyaz olmak üzere 2 renk var. 2 kafalı H2C bu konuda nozül/kafa değişmeden koparıp gidiyor ama aynı katmandaki renk sayıs artınca U1 koparıp gidiyor.
Tamamen modelin tasarımı ve renkleriyle alakalı bir durum.

Forum istatistikleri

Konular
8,938
Üyeler
3,600
Son üye
eczomer

Son kaynaklar

Back