ESP32 Sürekli Reset Sorunu

Lyewor_

Aktif Üye
Öncelikle merhabalar, ESP32_DevKitC_v4 satın aldım. Bununla herhangi bir wifi ile bir şey yapmaya kalktığım zaman serial monitor üzerinden baktığımda:

Kod:
rst:0x3 (SW_RESET),boot:0x13 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
configsip: 0, SPIWP:0xee
clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
mode:DIO, clock div:1
load:0x3fff0030,len:4832
load:0x40078000,len:16460
load:0x40080400,len:4
load:0x40080404,len:3504
entry 0x400805cc

her zaman bunu alıyorum yani sürekli resetleniyor. ama wifi ile bir şey yapmayıp şu kodu çalıştırdığımda:
Kod:
void setup() {
  Serial.begin(115200);
}

void loop() {
  Serial.println("Hello, World!");
  delay(1000);
}
normal olarak çalışıyor ancak wifi ile bir şey yapmaya kalktığımda resetleniyor.

İlk önce espyi beslediğiniz güç kaynağının yeterli akımı verebildiğinden emin olun.

USB port üzerinden besliyorsanız bilgisayarınızın usb portu gerekli akımı sağlayamıyor olabilir. (Arada usb hub varsa bunu çıkartın)

Esp wifi açıldığında 150...300mA arasında akım çeker.

Not: Wifi testi yaptığınız yazılımlarda sorun olmadığı varsayılmıştır.

ESP8266 usbden resetlenmeden bağlanabiliyor. Ama ESP32 için harici besleme yapmalısınız. Ancak besleme giriş pinine dikkat ediniz.

arduino ide üzerinden doğru esp modeli seçili mi ?
Esp32 dev module seçili.
İlk önce espyi beslediğiniz güç kaynağının yeterli akımı verebildiğinden emin olun.

USB port üzerinden besliyorsanız bilgisayarınızın usb portu gerekli akımı sağlayamıyor olabilir. (Arada usb hub varsa bunu çıkartın)

Arada USB uzatıcı var.
ESP8266 usbden resetlenmeden bağlanabiliyor. Ama ESP32 için harici besleme yapmalısınız. Ancak besleme giriş pinine dikkat ediniz.
Hocam yani +5V ve GND uçlarına enerji verip yazılımı öyle atacağım değil mi

ESP32_DevKitC esp32-C3 chipi barındırıyor. arduino frameworkde Esp32 dev module - düz esp32 chip için kullanılıyor.

“ESP32C3 Dev Module” olarak seçip deneyebilir misin.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Sorunu çözüldü. @Mehmet.b nin cevabına uyarak çalıştırdım.
ESP32_DevKitC esp32-C3 chipi barındırıyor. arduino frameworkde Esp32 dev module - düz esp32 chip için kullanılıyor.

“ESP32C3 Dev Module” olarak seçip deneyebilir misin.
Hocam böyle seçince yanlış çip diye hata verdi.
devkiti, kısa bir usb kablosuyla ve arada hub vs olmadan direk pcye bağlayıp deneyin.
Hocam bu bir sorun yaşatmadı sorun çözdüldükten sonra denedim ama çalıştı yine.

Muhtemelen akım yetmedi. Güç kaynağının ekranda gösterdiği akıma baktığımda 120-150ma civarıydı.
Evet, +5V ve GND pinlerininden besleyin. Hatta klemensli genişletme kartları bulunmakta.

Hocam teşekkürler böyle yapınca sorunum çözdüldü.

Hatta micropython ile devam ediniz. Thonny programını kullanabilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
7,150
Üyeler
2,893
Son üye
_AlfaTan_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back