Ev atölyesi için Güç Kaynağı/Ölçü Aleti Önerisi

ykurt52

Yeni Üye
Selamlar, eve ufak bir atölye düzeni oturtmak istiyorum. Gömülü yazılım ve donanım tasarım mühendisiyim. Profesyonel hayatımda scope olarak Rohde&Schwarz RTB2004 ve Keysight MSOx4054 kullanıyorum. Güç kaynaklarım Keithley 2280S, GW Instek GPP3323, Uni-T UDP3305S-E kullanıyorum. Multimetre olarak da masamda Fluke 179, Testo 760-2, Uni-T UT71D var.

Şuan 10+ senelik mervesan dc supply, tt-technic'in bir ucuz avometresi, çinli 1MHz scope gibi çok alt kalite cihazlarım var bunları yenileyeceğim. Zamanında bütçemiz buna yetmişti..

Her cihazın kullanım alanı senaryosu farklı oluyor bildiğiniz kadarıyla. Çalışma tempomdan dolayı evde de çalıştığım oluyor haftada en az 3 gün kadar. Sürekli ofisten bir araba yük taşımak istemiyorum yıllardır bu şekilde gidiyor artık külfet geliyor iyice. Eve kurulum yapacağım için haliyle maddi olarak çok yorulmak istemiyorum. Güç kaynağından beklentim output noise/ripple kabul edilebilir seviyede olması. Aşırı hassas mV ayarı yapmayacağım, kabaca 24V'da çalışacak zaten tasarladığım cihazlar. Fakat ölçü aletinde minimum 1mV doğrulukta çalışmasını beklemekteyim ama fluke kadar bir torba para yığmak istemiyorum. Elektrikçi avometreleriyle ilgilenmiyorum işim elektronik olduğundan. Yüksek gerilim dayanımı gibi kriterlerim yok. Bir iki haftaya da ufak bir 2 kanallı scope almayı düşünüyorum. Minimum 50MHz 0.5Gs işimi görür gibi duruyor. Integrated comm. protocols tarafı şart değil fakat olursa tadından yenmez. Fnirsinin scope+multimeter çözümlerini gördüm ne kadar faydalıdır bilemem ya da bu tarz kompakt çözüm önerileriniz varsa açığım..

osiloskop olarak rigol'ün 12bit yeni çıkan modelleri var onlara bakabilirsiniz.
gerçi keysight mso kullanan adama bunu önermek de biraz ayıp olacak ama neyse :D

Çok ileri seviye cihazlara ihtiyacın yok gibi duruyor. Korad 3005D ve multimetre olarak da UNI-T UT61E+ rahatlıkla işini görmesi lazım. Gömülü sistemler üzerinde çalışan birisinin 2 kanallı osiloskop almaması lazım. SPI analizi için en az üç veya dört kanal gerekir. Diğer dijital protokolleri izlerken başka bir sinyal ile korelasyonuna bakmak için de en az üç kanal gerekir. Siglent SDS1104X-E veya özeniyorsan yeni 12 bit versiyonlarını alabilirsin.

Çok daha ileri seviye cihazlar önerilebilir. Amaç "iş görmek" ise yukarıdakiler yeterli olur. Ama amaç deney yapmak, yeni şeyler öğrenmek, farklı konseptlerle çalışmak ise bunlar yeterli olmaz.

Çok ileri seviye cihazlara ihtiyacın yok gibi duruyor. Korad 3005D ve multimetre olarak da UNI-T UT61E+ rahatlıkla işini görmesi lazım. Gömülü sistemler üzerinde çalışan birisinin 2 kanallı osiloskop almaması lazım. SPI analizi için en az üç veya dört kanal gerekir. Diğer dijital protokolleri izlerken başka bir sinyal ile korelasyonuna bakmak için de en az üç kanal gerekir. Siglent SDS1104X-E veya özeniyorsan yeni 12 bit versiyonlarını alabilirsin.

Çok daha ileri seviye cihazlar önerilebilir. Amaç "iş görmek" ise yukarıdakiler yeterli olur. Ama amaç deney yapmak, yeni şeyler öğrenmek, farklı konseptlerle çalışmak ise bunlar yeterli olmaz.
Bugün Uni-T UDP3305C ve UT161E aldım hocam teşekkürler
FNRSI vs çin malı kağıt üzerinde iyi gerçekte çok kötü skoplardan kesinlikle uzak durulmalı.
uygun fiyatlı skoplarda rigol-siglent bunlar en iyi markalar. owon fena değil, tablet skoplarda micsig'in yeni nesilleri çok iyi.

multimetre olarak da brymen bm867 veya bm869 güzel ürünler.
Deneme amaçlı fnirsi'nin hs01 havyasını aldım birkaç kez kullanma fırsatım oldu eh işte 50 dolarlık bir cihazdan max. beklenecek performansı karşılıyordu..

Bir de sıcaklık referansı için Testo 735-2 aldım.. Tavsiyedir fiyat/performans. PC Software tarafı bana kalırsa çok zayıf fakat çok rigid bir kullanımı var ilk bir iki saatlik deneyimlerimden.

Bir de sıcaklık referansı için Testo 735-2 aldım.. Tavsiyedir fiyat/performans. PC Software tarafı bana kalırsa çok zayıf fakat çok rigid bir kullanımı var ilk bir iki saatlik deneyimlerimden.
Bu cihazı nerede kullanıyorsunuz havya ucunun sıcaklığı okadar önemli mi ?

Havya ucu için değil hocam. Endüstriyel cihazlar yapıyorum. Universal sıcaklık kontrolü yapan cihazlarda ölçtüğüm kalibreli sıcaklıklığın doğruluğunu test etmek amaçlı 2. ve 3. başka referans cihazlarla da ölçüm alıyorum.
Sıcaklıklar yüksek değilse suyun donma ve kaynama noktasını referans alabilirsiniz.

Havya ucu için değil hocam. Endüstriyel cihazlar yapıyorum. Universal sıcaklık kontrolü yapan cihazlarda ölçtüğüm kalibreli sıcaklıklığın doğruluğunu test etmek amaçlı 2. ve 3. başka referans cihazlarla da ölçüm alıyorum.
3 kanallı imiş havyadan sonra 3 ü görünce aklım şu 3 uçlu sıcaklık sensörlerine gitti

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,355
Üyeler
2,980
Son üye
osungu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back