Ev /Duvar Tipi Şarj İstasyonu Kutu Açılımı ve İncelemesi -40- #düzce #elektrofizikci #elektronik

Katılım
30 Mayıs 2021
Mesajlar
74
Merhaba arkadaşlar.

Bu bölümde sizlere bir işyeri için bireysel kullanım amaçlı alınmış olan 3 faz, 22 kw lık duvar tipi bir şarj cihazının kutu açılımını ve içini anlatıyor olacağım. İlgili ürünün web sayfasından ürün ile ilgili daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Elektrikli araçların artması, elektrikli araç şarj istasyonlarının artması buna istinaden şarj istasyonlarında birim enerji fiyatlarının fazla olması evde şarjı zorunlu hale getirmektedir. Bir elektrikli otomobil en ucuza evde şarj edildiğinde yakıt açısından ucuza gelmektedir.

Bunun dezavantajı ise şarj süresinin uzun olmasıdır.

Şarj süresi ne kadar kısalırsa bilinmelidir ki yakıt maliyeti o kadar çok artmaktadır. Örneğin, son zamanlarda yapılan bir kıyaslamaya göre benzinli araç ile şarj istasyonunda çok hızlı dolan araç ( DC Şarj) yakıt maliyeti açısından başa baş çıkmaktadır.

Bu nedenle bir elektrikli araç sahibi iseniz veya olmayı planlıyorsanız kullanım alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz ve daha dikkatli olmanız gerekecektir.

Bugün 2023 yılı Ramazan Ayının son günü yani Arefe.

Bayrama kavuşturan Rabbime hamd ederken, herkesin bayramını şimdiden kutlar, sağlık, sıhhat ve esenlikler dilerim.

Saygı ve sevgilerimle.

 

Forum istatistikleri

Konular
5,880
Mesajlar
100,273
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top