Evdeki aletler bozulsa da tamir etsek derneği

Sercan

--
Evet arkadaşlar, forum olarak "Evdeki Aletler Bozulsa da Tamir Etsek" adı altında bir derneğimiz olsa fena olmaz diye bir fikir geldi aklıma. Üyelerin yaşam biçimleri belli: Evdeki aletleri gözleyen, bozulsalar da tamir etsek diye acınası gözlerle onları izleyen bir grup deliden oluşuyor.

Deli dediysek alınmayın hemen, rahat olun; yalnız değilsiniz. :p Çekinmeden derneğe üye olabilirsiniz. :tosla1:

Bu arada, yeri gelmişken, derneğe üye olmak için Kara Ambar Derneği gibi bir yarışmaya katılmaya gerek yok; bu konuya yorum yapması yeterlidir. Yorum yapan herkes dernek üyesi kabul edilir.

Henüz bir tüzük belirleme gibi işlere girişmedim. Zaten biraz üyemiz olunca, tüzük işlerini de birlikte halledebiliriz. Bakalım tüzükte neler çıkacak. Geyik amaçlı bu konuda kim ne kadar mizah döndürebilecek göreceğiz.

Dernek şarkımızı da MFÖ’den Deli Deli olarak düşündüm; derneğimizin müstakbel üyelerine ithafen:

Yorumlarınızı bekliyorum... :dans1:

Logo hiç aklıma gelmemişti. Şimdilik @Gokrtl'nin önerisiyle derneğin logosunu aşağıdaki gibi kullanalım. Daha sonra hunili gibi espritüel yaklaşımlar da olursa güncelleyebiliriz. :tamam1

EABTED.jpg

Son düzenleme:
İlk üye ben olayım.
Yalnız insanın adı çıkınca istemese bile bozulan şeyler bizi buluyor.
Atelyede 30 yaşında tost makinesi, kavrama plastiği dağılmış çırpıcı beni bekliyor :pillowfight1: :pillowfight1: :saril: :saril:

Yani çok tamir deniyorum da her biri başarıya uğraşmıyor en azından yol yöntem öğreniriz.

Benim şikayetim daha başka . Ben bozulmasa da herşeyin içini açıyorum . Orasını burasını inceliyorum . Gören insanlardan hep aynı tepki . Bozuldu mu ? Milletin birşeyin bozulmadan içinin açılıp kurcalanabileceğine dair hiçbir öngörüleri yok . Çalışıyorsa dokunma .
Çocukken taş devrindeki bambam gibiydim.
Elimde kocaman bir çekiçle dolaşıyordum.
Oyuncakların nasıl çalıştıklarını öğrenmek için çekiçle kırıyordum. :)

Başlığı görünce Avrupa'daki "Right to repair" tarzı bir hareket doğuyor sandım ama içerik çok başka çıktı :)

Ben her ne kadar bozulsada tamir etsem seviyesinde deli olmasam da bir pcb ye 300 tane 1206 kılıfı tek tek lehimleyecek kadar deliyim.
Yaşasın EABTED :katil1:

Çocukken bende çok şeyin içini açardım. Hatta babamın hatırası olan bir Sony teybini parçaladım. Allah var o kadar kıymet verdiği cihazı parçaladım tek laf etmedi.

97~98li yıllarda evdeki VHS video bozulmuştu. 2 sene yattı. Birgün rahmetli annemden izin alıp söktüm. 2 senedir dokunulmadan bekliyordu. Tam cihazı söktüm babam eve geldi. Apar topar cihazı öbür odaya aldık. Rahmetli babam: "Tamirci gelmiş. Şu videoyu getir de, baktıralım" dedi. Soğuk soğuk terlemeye başladım. Sonraki 2 saati nasıl geçirdim bilmiyorum. VHS video oynatıcı o gün için kıymetli bir cihazdı. Annem araya girdi. "Beraber bir bakın. Belki arızasını bulursunuz" dedi. Şurası burası derken video cihazı toparladım. O günü kazasız atlattık.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,224
Üyeler
3,270
Son üye
tayfur topaloglu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back