Evdeki aletler bozulsa da tamir etsek derneği

Çok spesifik bir örnek daha vereyim. Çok çok uzun zaman önce -yaklaşık 18 sene önce - işyerindeki servisimize hiç alakamız olmayan bir cihaz tamir edebilir misiniz diye geldi. Baktım o zaman tamir edemedik. Ondan sonra cihazı iade ettik mi ne oldu hatırlamıyorum. Geçen hafta cihazın sahipleri biz bu cihazı envanterden düşeceğiz , buna ne oldu demesin mi bana. Yahu dedim siz ne diyorsunuz. Siz cihazın 18 sene akıbetini merak etmeyin, 18 sene önce cihaza bakan adamdan hesap sorun. Resmi evrağı saklamanın süresinin 10 yıl olduğu ülkede 18 sene önce elime değmiş cihazı bana soruyorlar. La havle vela kuvvete illa billah.

Bilgisayar tamirciliği yaparken x marka bir pc kasası geldi. Kasa tertemizdi. Hiç kullanılmamış yada çok çok az kullanılmıştı. Fanlar vs. Zerre toz yok. Belli yani makine yeni. Ama anakart bozuk. Anakart fiyatı verdim. Düşünelim dediler sonra dönmediler. Birkaç aramadan sonra sahibine de ulaşamaz oldum. Kasa bende öyle kaldı. Bir süre sonra servis işini bıraktım. Böyle elde kalan servise bırakılan malzemeleri hurdaya verdim ama o kasaya kıyamadım ve eve götürüp bir kenara koydum. Sahibi 5 yıl sonra beni bulup kasasını istedi. Satın aldığı firmaya dava açmış. Dava 5 yıl sürmüş. Davayı kaybedince bozuk kasayı yaptırmaya karar verip kasanın peşine düşmüş... Tabi olay bu kadar basit gelişmedi. Ben adamı tanımam , Adam kasının ne olduğunu bilmez. Öyleydi böyledi derken anladım benim sakladığım kasa olduğunu. 5 yıl sonra kasayı verip servis ücretini aldım.

Bir garip servis hikayesi de benden.

2000 li yıllar. Sony firmasının 1.5 V ile çalışan walkmanı var elimde. Hani şu full logic olanlardan. Cihaz kafayı yedi, kendi kendine kayıt moduna geçiyor. Birkaç tane kasetimin birer yüzünü komple sildi. O zamanlar 100W weller havyam var sadece. Dolayısıyla giremedim karta. Ama ölçümleri hep sağlamdı. Bir yerlerde soğuk lehim olduğuna karar verip kasetçaları servise verdim. Yapılacak işlemi de biliyorum. Sıcak hava tutulup lehim tazeleme yapılacak. İki gün sonra servis bana "sistem entegresinin değişmesi gerektiği" ni söyleyip cihazın yarı parasına yakın bir fiyat çıkarttı. Ben de istemediğimi söyleyip cihazı geri aldım. Ama Servisin lehim tazeleme yaptığından ve sorunu çözdüklerinden de emindim. Ve sonuç olarak walkman gayet sağlıklı olarak bana geri geldi.

Bazen hakikaten biraz deli olmak gerekiyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,238
Üyeler
3,274
Son üye
realbarisbasturk

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back