Evdeki Sigorta Kutusu ve Elektrik Tesisatı Tadilatı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nt
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

nt

Emekli
Selam!

Evdeki sigorta kutusundan pek memnun değilim.
Ayrıca prizlere şarj cihazı veya herhangi bir alet taktığımda küçük bir kıvılcım atıyor.
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla topraklama da yok gibi görünüyor.
Elektrik işlerine yabancı değilim sayılır sonuçta havya ile elimi yakmışlığım var
Bu yüzden sigorta kutusunu tadilat etmek istiyorum. Bu işlere girişmeden önce önerisi olan var mı?

Yapmaya başladıkça fotoğraflarını da buradan paylaşacağım. Belki aynı dertten muzdarip olanlara da fikir olur.:pillowfight1:

Selam!

Ayrıca prizlere şarj cihazı veya herhangi bir alet taktığımda küçük bir kıvılcım atıyor.
Elektrik işlerine yabancı değilim sayılır sonuçta havya ile elimi yakmışlığım var
Bu yüzden sigorta kutusunu tadilat etmek istiyorum. Bu işlere girişmeden önce önerisi olan var mı?

Yapmaya başladıkça fotoğraflarını da buradan paylaşacağım. Belki aynı dertten muzdarip olanlara da fikir olur.:pillowfight1:
DC çıkışlarında filtre kondansatörleri boş olduğu için fişi takınca yüksek amper çekerler. Kıvılcımın sebebi o.
Topraklama için toprağa topraklama kazığı çakılmalı. Topraklama hattıda o kazığa bağlanmalı. :)

Selam!

Yap yap! Pano ile uğraşırken dikkat et, bütün elektriği kesmen lazım zaten de, ekstra önlem olarak pano ile uğraşırken tuvalet terliği giy. Terlik mutlaka kuru olsun :) . Ama kupkuru olsun.

Geçenlerde kontrol kalemi ile prizde elektrik olup olmadığını kontrol ederken, elektrik olması gereken iletkende kontrol kalemi yanmayınca çıplak ayakla toprağa basarak denedim hiç hoş olmadı, Daha doğrusu bir hoş oldu :) ışığı görmeme bile gerek kalmadı.

Şaka bir yana evin tesisatı ile daha önceden çok oynanmışsa veya daha baştan doğru düzgün yapılmamışsa toparlaması kolay olmayabilir. Kıvılcım tesisatla alakalı değil.

Genelde eski tesisatlarda faz dağıtımı sigortalar üzerinden olduğu için sıkılık sorunu olmuyor.

Ancak nötr bağlantısını elektrikçiler muhtelif adet kabloyu kendi etrafında dolayıp üstüne bolca Elektrik bandı geçerler. İyi sıkı sarılmazsa bu bağ ısı ile gevşiyor ve nötr temassızlığına neden oluyor. Sonra sistemde sorun nerede diye ara dur. Bazen bu bükülmüş kablo demetinde bir tane hattın kablosu dibinden kopuyor.

Düzgün bir nötr klemensi olması bir çok sorunu hallediyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,282
Üyeler
3,288
Son üye
aliserbas

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back