Fakir 8472 Şarjlı Süpürge ER1 Arızası ve Çözümü

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Katılım
8 Eylül 2021
Mesajlar
2,966
Alt komşum Fakir 8472 Şarjlı Süpürge getirdi. Çalışmıyor, bakar mısın diye.
İlk başta batarya bitik sandım. 33V bataryayı 4A ile yükleyip Elektronik yüke bağladım. Sadece 1V civarında düşüş vardı. Bunun da 0.5V civarı kabloda düşüyor. Yani batarya sağlam.

Süpürgeyi söktüm ama bişey göremedim. Sonra internetten arızayı arayınca basit bir şekilde çözüldüğünü gördüm.

1756203000284.jpeg
 
Laptoplarda LCD ekran kapandığında bilgisayarı uyku moduna sokan mıknatıs reed kontak ikilisi var. Mıknatıs LCD ekranda, reed kontak ise kasada.
Süpürgede de toz torbasının yerinde olduğunu teyit etmek için mıknatıs ve reed kontak koymuşlar ama yer sıkıntısından dolayı mıknatısı HEPA filtresinin kenar contası içine koymuşlar.
1756203173993.jpeg


Mıknatıs üstteki çıkıntının içinde gizli. Yumuşak plastik olduğu için conta parçalanıp mıknatıs düşmüş.
Buzdolabı kapı mıknatısı ucundan 0.5cm kadar kesip bu kısma yapıştırdım ve Süpürge çalışmaya başladı.
Sahibine yukarıdaki filtrenin linklerini atıp tekrar sorun çıkarsa yeni filtre almasını söyledim.

Filtre Link:


 
Benzer bir süpürge elime geldi bugün. Ekranında üçgen içinde ünlem işareti yanıp sönüyor ve cihaz çalışmıyor. Çok büyük ihtimalle aynı sorun ama benim müdahale etme şansım yok. Mecbur servise gönderdim. Konu sabahtan açılmış olsa paketlemeden önce ufak tefek mıncıklardım ama. :D
 

Forum istatistikleri

Konular
8,942
Mesajlar
145,325
Üyeler
3,602
Son üye
grafalex

Son kaynaklar

Back
Top