Fare Önerisi

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
İlk Logitech faremi alalı yaklaşık 15 yıl olmuş. M235 ve M325 fare kullandım. Buttonları değiştirip hala kullanmaya devam ediyorum ama artık ben de yoruldum, fare de yoruldu. Yeni fare bakıyorum.
3 fare arasında kaldım. Ergonomi ilk aradığım şey ama ikinci aradığım özellik konusunda deneyimlerinizi sormak istiyorum.
Arasında kaldığım fareler Logitech MX 3S, MX Vertical ve MX Ergo.
Fiyat olarak 3.000~4500₺ bandında. Vertikal çok hoşuma gitti ama kaydırma tekerleği olsa nasıl olurdu diye düşünmeden de edemedim. Kullananlar ne der acaba?
@ozkarah hocam sizde MX Master vardı sanırım. Siz hangisini önerirsiniz?

1750337583741.png
1750337614850.png
1750337645149.png

MX vertical MX Master 3S MX Ergo

Bende MX Master 3 klavye ve mouse seti var. Yeni modeller MX Master 3S olarak geçiyor.

Ergonomisi güzel ama en çok, aynı anda 3 farklı cihaza bağlanabilme özelliğini kullanıyorum. Bluetooth ya da alıcı ile bağlanarak, üzerindeki tuşlar sayesinde cihazlar arasında kolayca geçiş yapabiliyorsun.

Üç yıldan biraz uzun süredir kullanıyorum. Zamanla dış kaplaması biraz aşınıyor ama önceki modellerdeki gibi yapış yapış olma sorunu yok. Günlük neredeyse 10 saat mesaim geçiyor.

1750338988615.jpeg

@Sercan MX Master +1 diyelim o zaman

yandaki metalik roller görevi tam olarak nedir? Kullanımı ahat mı?

Genellikle satandart olanı X ekseninde hareket sağlıyor. Uygulaması aracılığı ile özelleştirilebiliyor diye biliyorum ama Linux ortamında Solaar kullanmak gerekiyor. Windows ortamında Fusion 360 kullanırken filan çok işe yarayabilir. Zoom in/out filan atanabilir.

Solaar seçenekleri bunlar:

1750342835930.png

mx master - mx vertical ikisi de bende mevcut. vertical olan bilek ağrısına iyi geliyor. ama sorun bilek ağrısı ise egzersiz önerebilirim.

Allah'a şükür bilek ağrısı yok. Ama akşama kadar bilg başındayım. Ağrımasın diye önlem almak istiyorum.

Ben eski kafalıyım. Fare kablolu olmalı.

Bilek ağrısını engellemek için, klavye çekmecesi kullanabilirsiniz.

Eylül1995'te bilgisayar ile tanıştım. Yaşım 44 ama bilgisayar konusunda dinozorlardan biriyim. Çok bildiğimi söyleyemem ama 30 senedir kullanıyorum abi. Son 20 yıldır kablolu fare kullanımyorum. Klavye kablolu olur ama fare olmaz abi bana göre.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,876
Üyeler
3,162
Son üye
Kerim bayram

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back