Bu kadar zahmete gerek var mıydı. Pompayla tüm bacakları sırayla çekelim. Her pin bulunduğu yerde rahat etsin. Soket kendiliğinden çıkacaktır
Bu adamin videolarina bayiliyorum, lehim ve havyadan konustugumuz pek cok baslikta linkini atmisim zaten. Buradaki yontemde cimbiz havya en pratigi. Iki ayri havya ile sokmek daha zor oluyor.Konnektör sökmek pompayla çok daha zor bir iş. Fazla ısıtırsan pin, konnektör plastiğini eritiyor ve paralellik kayboluyor. Bir de pin kalın, sıkı geçiyor deliğe, içerideki lehimi tam tahliye edemiyorsun. Bu adamın yöntemi bu sakıncaların tamamını ortadan kaldırıyor. Keşke daha önce görseydim.
bakir isiyi homojen dağıtıyor ve heps ayni anda gevseyip çekince kolayca geliyor obur turlu pompayla felan ugrasınca gevşediğikten sonra da uzun süre ısı vermek gerektiğinden zarar görüyorIste sanki hepsi birden neden zarar gormuyor. Arada bakir olmasi, illaki isiyi iletiyor. Ve hep beraber isinmiyorlar mi?
Cin lilerin buldugu taktikle ilgili bir video var mi gordugunuz. Paylasabilir misiniz?bakir isiyi homajen dağıtıyor ve heps ayni anda gevseyip çekince kolayca geliyor obur turlu pompayla felan ugrasınca gevşediğikten sonra da uzun süre ısı vermek gerektiğinden zarar görüyor
ben bu bakır teknıgını cok kulllanıyorum ama hıc bukadar buyuk bir konnektorde denemedım
mesela gecen smps trafo soktum 8 pin iki tarafa da bakır lehımledım bi bi tarafı ısıtıp cektirdim bi diğer tarafı böyle milim milim birkaç seferde cıkarttım kolayca
bir de çınlıler soyle bır taktık bulmus trafolar ıcın tornavıda şeklinde ortası pin kalınlıgında delik incecik boruyu lehim eriyik haldeyken pin ile pad arasına sokup baglantılarını kesiyor çok kolay sökülüyor ama tabi sıkı geçme pinlerde olmaz
sosyal medyada gormustum youtubede bıraz aradım ama bulamadım malesefCin lilerin buldugu taktikle ilgili bir video var mi gordugunuz. Paylasabilir misiniz?