Komponent takibi için yeni program çalışması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TA3UIS
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Açılır opsiyon menüden de filtreleme olayı bana şu açıdan mantıklı geldi.
Markaya göre filtreleme yapmak istediğimizde arama kutusuna Bon yazınca Tüm Bonens markalar listeleniyor diyelim.
Ama marka ismi aklımıza gelmediğinde listeden bakarak belki hatırlama umudu ile filtreleme imkanı doğdu.

Ayrıca kategori, tedarikçi, üretici kısımlarından da filtreleme yaptırarak filtrelenenler içinden tekrar bir filtreleme yaptırtmak mümkün oldu.

Diyelim bonens marka arattık, mesela kategori kısmından da tüm kategoriler içinden seçimi daraltmak mümkün oldu.
Bir nevi 4 kategori içinden çapraz sorguya çekmiş olduk :katil2:

İş görüyor bu haliyle ve bunca seneden sonraki acemiliğimle ancak bu kadar oldu, bir çok şeyi de unutmuşum :bilmem3: daha da geliştirilebilir tabi ama vakit işte...

1737213877480.png

1737213910988.png

1737214074076.png

Son düzenleme:
Komponentleri bir kez veritabanına girdikten sonra raflarda ve çekmecelerde bir komponent var mı acaba diye aramak tarih olacak , komponent adının ilk bir kaç harfini yazdırmak yeterli, tedarikçisi, üreticisi ve diğer bir çok ayrıntı da veritabanına kaydettiğimiz şekliyle elimizin altında olacak. :tamam2:

Belki tüm kayıtları girmek biraz zaman alacak ama, bir kez kaydettikten sonra, ondan sonra alacağımız komponentleri bu kadar miktarlı almayacağımız için daha rahat olacak.

Mesela kendimden örnek vereyim, bir proje yapacağım zaman raflarda ilgili komponent var mı diye tek tek bakıyordum, bu yazdığım program sayesinde tek tek bakacağıma programa ilk bir kaç harfini yazmam yeterli :tamam2:

Elinize sağlık. Daha önceki mesajlarda sormuştunuz geliştirme için başka neler eklenebilir diye. Kritik stok miktarı önerisinde bulunmuştum. Ayrıca programa önemli bir özellik kazandırabileceğini düşündüğüm bir öneride bulunmak istiyorum. Mesela kompanent harici nihai üründe tanımlanabilir. Bu özellik ne işe yarayabilir. Diyelimki nihai bir ürün yaptınız ve bu ürününün 1 adeti için bir bomlist hazırladınız. Aradan bir süre geçtikten sonra bu üründen 25 adet üretmek istediniz. Programdan arşivdeki bu nihai ürünü 25 adet olarak seçtiğinizde bu adette üretim için stoğun yeterli olup olmadığını ve eksik kompanentten ne kadar sipariş edilmesi gerektiği listelenebilir.

Hobi amaçlı bir proje bu, sizin olmasını istediğiniz özellik hobi projesi olmaktan çıkarır.

Filtreleme işini biraz daha ileri götürdüm, önceki tasarımda marka olarak örnek BONENS seçilince tüm kategorileri gösteriyordu ama bu bence eksikti, açılır listelerden sadece BONENS ile ilgili alanlar filtrelenmeliydi, bu düzeltmemde bunu yaptım.

1737229898135.png

Mesela Kategoriden Zener diyot seçtiğimde O kategoriye ait tüm üreticiler geliyor, önceki versiyonda tüm üreticiler listeleniyordu.
Bu versiyonda katı filtreleme yaptırmış oldum.

1737230029908.png

Son düzenleme:
Açıkçası şahsen böyle bir programı kullanabileceğimi düşünmüyorum. Kayıtları yarım yamalak tutacağımdan eminim, ama bir çok kişiye faydası olur. Ben bir ürünü birden fazla kategoride tanımlamak mümkün mü diye soracağım, bazen alışveriş yaparken böyle bir özelliğin gerekli olduğunu farkediyorum, şimdi spesifik bir durum gelmedi aklıma.

Bir ürünü iki kere farklı kategoriye ekleyerek olur. Aramada iki ürün de çıkar kategorileri farklı görünür.

Forum istatistikleri

Konular
7,236
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back