Filament kurutucu yapımı

Burka

Yeni Üye
Selamlar dostlar, 3d yazıcı filamentleri için bir kurutucu lazım oldu. Piyasadakilerde hem stok yoktu hem de biraz pahalı geldi öyle olunca ben de kendim yapmaya karar verdim. Bir termostat, bi fan ve bi PTC blokla işimi halledebileceğimi düşündüm ama maalesef olmadı. Şu anlık havayı yeterince ısıtamıyorum, ısıtıcı blok 12V 80 derecelik bi blok. Fanı biraz büyük almışım 92x92 o biraz güçlü çalıştığından da sorun oluyor olabilir, gerçi voltunu düşürünce de bir şey değişmedi. Şimdilik tıkandım fikirlere açığım, şimdiden teşekkürler.

Halı altı membran ısıtıcılara bakın.
1775157628983.jpeg

Benzerini geçen aylarda yaptım. idareten saklama kabında kullanıyorum. Kabın dibine eski yazıcıdan kalan pcbheatbed saklama kabının kapağına ise bir dışarıya hava üfleme fanı koydum. zeminden kabı ısıtıyor ısınıp yoğuşan havanın nemini de fan ile dışarı atıyorum. Vaktim olsa daha profesyonel bir tasarım var ama ne pcb hazırlayacak ne de fiziksel kısımla uğraşacak vakit kaldı. Isıtıcı tabladan daha pratiği ise pano ısıtıcı kullanmak ve kabın içine silica veya başka bir nem tutucu koyup nemi bunlarla toplayıp bunu ısıtmak ve fanla bu havayı dışarı atmak. Tüm kontrol için bir tane arduni 2 tane mosfet yeterli. Ben pid kullandım böylece ısıyı stabil tutuyorum.

Forum istatistikleri

Konular
9,057
Üyeler
3,659
Son üye
Burka

Son kaynaklar

Back