Forumlara sahip cikin

hakan8470

abantu
Katılım
17 Şubat 2022
Mesajlar
2,882
Internetin ilk kullanmaya baslandigi donemlerden, bugunlere kadar o kadar cok sey degismis ki, akillara zarar. Hatta bir kac yil once duyduk ki internet ile ABD de secim sonuclarinin etkilenmesi bile saglanmisti.

Internet reklam sektorunun de bas taci oldu, TV ye reklam verip urunu alacagi kisiye kendini gosterme olasiligi yerine, spesifik insan gruplarina spesifik reklamlar cok daha basarili oldu.

Bunlari bir iki insanla yapmalari mumkun olmadi, akilli bidik(Yapay Zeka- AI) in isin icinde parmagi var, bu akilli bidik onceleri paylasimlara begeni veya basit cevaplar vererek diger insanlari etkilemeyi basardi,

Bugun bu akilli bidik resmen icerik ureticisi konumunda calisiyor, kendi iceriklerini begeniyor. Toplumun coguda sadece izlemekle yetiniyor.

Forumlar bu bakimdan cok daha sanslilar, iclerinde akilli bidik, cok cok cok azdir. Onun icin Forumlarin kiymetini bilmek lazimdir. :ok1:
 
Forumlar git gide daha az kullanıldığı için henüz hedef tahtasında değil belkide.
Teknik ve yazılım konusunda faaliyet gösteren forumlarda, dönem sonlarına yakın proje ödevlerinden dolayı biraz hareketlenme olur.
Sonra yine ortalık süt liman olur :)

Yine burası çok şükür biraz hareketli. Yıllardır takip ettiğim diğer birkaç forum var eski zamanlardaki etkileşim ve aktifliği mumla arar olduk.
 
Önemli olan ülkede elektronik ve mekanik işlerle uğraşan profesyonellerin bilgi paylaşımında bulunabileceği, öğrencilerin de soru sorup kaliteli cevaplar alabileceği bir iletişim ortamının olması. Bugün bu forum, yarın başka birşey olabilir. Mesela 20 sene önce mailing list'ler ile hallediliyordu bu işler, hala da kullanılan bir ortam, ama gençler arasında unutulup gitti. Kimse nasıl kullanılacağını dahi bilmez.

Yani bir şekilde hepimiz iletişim halinde kalmaya devam edelim :) Eğer forumda bir teknik arıza olup da erişim yoksa, forumun X hesabı olan @mekatronikorg u takip edebilirsiniz.
 
Bu arada uzun zamandır girmiyordum X'e, Türkiye'deki trendler beni biraz dehşete düşürdü :cheeky4:

1725897927465.png
 
 
Internet olurse hap i yuttuk :gulus2:
 
Pandemi zamanında popüler olan bir oyun oynamıştım, son zamanlarda tekrar açtım. Sahte haber diye bir senaryo eklemişler. İnsanların yönlendirilmesi ile ilgili konu başlıklarını toplamışlar. Asıl sahte haberi korumak için boş konularla insanları oyalamak gibi önemli etki sahneleri var. Düz dünya, ırkçılık, cinsiyetler, aslında eşitliğe sahip olanların eşitlik haklarını savunmak, dış minnaklar gibi gibi bir sürü olaylar olaylar. Haliyle insanların dahi oluşturduğu bilgiler sahte veya aldatıcı iken yapay zeka nasıl doğru içerik üretecek.

 
yapay zeka nasıl doğru içerik üretecek
Insanlar sacmalamaya baslayali baya uzun zaman oluyor, insanlarin cogu umut vaat etmediginden, geri kalan azinlik digerlerini yonlendirmek icin yillardir ellerinden geleni yaptilar. Hacli seferleri dahi yonlendirme ile cikti. Simdi bu sacma toplumu yonlendirmek icinde yapay zekayi kullanacak olanlar da yine ayni grup olacak. Ama bir fark olacak.

Yonlendirme basladiginda toplum bilimci bu farki ayirt eder olabilecek, cunku yapay zeka yonlendirmesini gizlice yapamayacak. Yapamadigi icin basariya ulasamazlar ise, ki ben ulasacaklarini dusunuyorum, yapay zekayi da toplumlari yonlendirmek icin kullanmayacakalrdir.

Dolayisiyla yapay zeka uretecekelrini sacma insanlarin verileriyle hazirlar durumda olmayacak. Tamamen sahsi fikrimdir.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,568
Mesajlar
111,564
Üyeler
2,693
Son üye
korfez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top