foşur foşur yıkadım

Bende her iki modelden de var. Piezo olan da iş görüyor ama aralarında ciddi fark var.

Bende her iki modelden de var. Piezo olan da iş görüyor ama aralarında ciddi fark var.

Hangisi tavsiyeniz? Teşekkürler...

Hangisi tavsiyeniz? Teşekkürler...

Transdüser içeren bir kabin olması gerektiği gibi çalışıyor. Güçlü oldukları için amaçlandığı gibi kiri yumuşatıp, parçalayabiliyorlar.

Piezo olanlar da elektronik kart temizlemede iş görebilir ama imkan varsa transdüser olanı almakta yarar var. Model olarak bende çok vakıf olmadığımdam tavsiye veremem. Sadece paylaştığım konuda geçenleri kullandım.

Ultrasonik temizleyicilerin tamamı pieaezzo kullanır. Transdüserların da temelinde Piwzzo yatar. Sadece fiziksel tasarımı biraz daha farklıdır. (İyi salladım haa) Ancak yüksek güç elde etmek için kalınca bir yapısı wardır ve şebeke gerilimini düşürmeden kullanır. Yüksek voltaj nedeniyle yüksek güç elde edilir. Çoğu zaman dual besleme kullanılşır. +100 _100 Volt ile beslenir vibrasyon anfileri. En çok kuyumcular kullanır. Vitrin sergisindekiler zaman içinde ortam kirliliğinden dolayı kurumla kaplanır. Hasarsız temizlemenin yoluda ultrasondur.
Piezzo sürücü anfileri özeldir. Arşivimden bulunca birkaçının adını eklerim.
1717891615200.png

Transdüser yapısı.

1717891755524.png

Piezzo Driver (Yük)
1717891877489.png

Son düzenleme:
Bu temizleyicilerde kirin yumusamasi diye bir durum yok. Ultrasonic titresimler ozel deterjanli suda baloncuklara neden oluyor. Baloncuk temizlenecek malzeme yuzeyinde patlayinca olusan sok dalgasi kiri pisligi yuzeyden uzaklastiriyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back