Gateway Pentium ll laptopum.

Benim pentium 2 girmedi daha antika sınıfına

Foruma laptop konusu açılınca aklıma tarihe gömdüğüm laptop'ım geldi. Biraz nostalji yaşayayım diye Windows 98 yüklü laptopımı açıp winamp da türkü dinledim.

Bir ara boş vaktimde buna MSN icq tarzı eski programları yüklemek istiyorum.
Bakmayın böyle durduğuna. Bununla uğraşmak hiç kolay değil. USB 1.1 var üzerinde. Flash disk takınca tanımıyor. Ethernet portu yok, İnternete bağlayamıyorum. Bir tane USB CD-ROM var. Bir tek onu tanıyor. Önce uygun programları bulup CD ye yazmam lazım. Eskiden nasıl da üşenmeden CD leri flash bellek gibi kullanıyormuşuz hayret. :D
İndir, yaz, aaa yanlış sürüm indirmişim. Bir daha indir, bir daha yaz...

24717 eklentisine bak

24718 eklentisine bak

24719 eklentisine bak

24720 eklentisine bak

İndir, yaz, aaa yanlış sürüm indirmişim. Bir daha indir, bir daha yaz... Neyse ki artık böyle uğraşlar yok; mesela boş zamanlarımda cs2 kasa açma gibi sitelerde hızlıca eğlenmek, uğraşsız vakit geçirmek mümkün. O eski günlerin aksine, tek tıkla keyif alabiliyorsun.
O dönemlerin cihazlarıyla uğraşmak gerçekten sabır işi, hele ki internet bağlantısı olmayınca iş iyice zorlaşıyor. USB 1.1’in hızı zaten başlı başına ayrı bir “sabır testi”ydi, bir de üstüne sürücü uyumsuzlukları eklenince tam retro bir mücadele oluyor.

CD yazma meselesi de tam dediğin gibi… O zamanlar her yazma işlemi küçük bir “proje” gibiydi. Yanlış sürüm indirmek, diski boşa harcamak, sonra tekrar başa dönmek… Şimdi tek tıkla yaptığımız işler o zaman yarım günü alabiliyordu.

Yine de böyle uğraşlar eski teknolojinin tadını çıkarma açısından keyifli. Hem uğraşırken hem de çalıştırmayı başardığında ayrı bir tatmin oluyor. Belki de bu yüzden bu eski cihazlar hâlâ değerli geliyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,114
Üyeler
3,236
Son üye
dorukaksoyek

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back