Gazsız Gazaltı Kaynak Makinesi Tavsiyesi

asicocuk34

Aktif Üye
1.5 mm ince profillere hızlı ve kolayca kaynak yapabilmek için gazsız gazaltı kaynak makinesi almayı düşünüyorum. piyasa en düşük 5000 tl'den başlıyor. Kzubr MMA350 makinesi fiyatı uygun ama kafamı karıştıran Stayer Mig 131 Multi Gazsız Gazaltı 120 Amper olması fiyatının da 13.000 tl olması. bu işte bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum. gazsız gazaltı kaynak makinesi kullanıp iş tecrübesi olanlardan tavsiyeler alabilir miyim?

Ucuz olan, çinde kilo hesabı satılıyor çünkü. Üretici firma istediğin marka baskısı dahil 80 90 dolara satıyor. Birileri getirip hırdavatçılara dağıtıyor. Markanın adı kötüye çıkınca yeni marka ve kasayla devam ediyorlar. Stajyer de orjinal makine olması gerekli.

Ucuz makine, evde ufak tefek işleri görür, zorlamaya gelmez bozulur

Gazsız gazaltı kaynağın olayı telde saklı. Telin dışında bir kimyasal kaplama var ve bu şekilde gaz olmadan kaynak yapılabiliyor. Ancak paketi açık saklarsanız özelliğini yitiriyor. Normal gazaltı makineye de takıp gazsız kullanabilirsiniz.

Flux core teller uzun süre saklandıkları zaman rutubetten dolayı vasıf kaybediyorlar. Ondan sonra yapılan kaynağın kalitesi ve mukavemeti azalıyor. Eğer seri üretim yapıyorsan, flux core mantıklı, çünkü sürekli tel tüketiyorsun, mesai aralarında teli fırında saklıyorsun, ve makara kısa zamanda bitiyor.

Ama hobi için normal tel ve gaz tüpü daha uygun olur. Tel çok uzun süre sorunsuz saklanır, kaynak daha temiz ve güzel görünür (hobi tatmini açısından önemli).

Gecen hafta cok ucuza ve oldukca hafif klasik kaynak elektrodu yakan kaynak makinasi satin aldim. Kore mali diye hatirliyorum.
(Iki avcunuzdan biraz daha buyuk)

Oyuncak gibi dusunup iki gunde bozulur derken bugun 3mm sac kaynatmak icin ilk kez kullandim. Dehset bir sey.

Fakat beni bu denli memnun eden belki de ilk kez denedigim 1.5mm kaynak elektrodunun bu tip ince islerdeki basarisi olabilir.

Zira bugune kadar hep 2.5mm elektrod kullaniyordum.

Acaip memnun kaldim. Sizin de isinizi gorebilir.

1759427270875.webp

Son düzenleme:
Gecen hafta cok ucuza ve oldukca hafif klasik kaynak elektrodu yakan kaynak makinasi satin aldim. Kore mali diye hatirliyorum.
(Iki avcunuzdan biraz daha buyuk)

Oyuncak gibi dusunup iki gunde bozulur derken bugun 3mm sac kaynatmak icin ilk kez kullandim. Dehset bir sey.

Fakat beni bu denli memnun eden belki de ilk kez denedigim 1.5mm kaynak elektrodunun bu tip ince islerdeki basarisi olabilir.

Zira bugune kadar hep 2.5mm elektrod kullaniyordum.

Acaip memnun kaldim. Sizin de isinizi gorebilir.

44114 eklentisine bak
1.5 mm elektrot nereden bulabilirim en uygun

Sorunuz uzerine baktim da Turkiye'de 1.5mm elektrod bulmak sorun galiba saticilarda hep 2.5mm gorunuyor.. Bu yuzden bu gune kadar hic 1.5mm elektrod denememis olabilirim.

Bundan boyle bulabilirsem her isimi 1.5mm elektrod ile gorurum cunku yaptigim kaynagi ilk kez begendim.

1.5mm elektrodu yurt disinda siradan bir endustriyel markette buldum.

1.5mm elektrod ile profiller ve ince saclar havya ve lehim kullanimi basitliginde cok tatli kaynatilir.

Tek dezavantaji cabuk bitiyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,342
Üyeler
3,310
Son üye
Sdt01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back