Alarm yok mu?
Bu daha basit bir proje ama beni kesseler böyle bir şey yapmam hayvanlara.Aslında benim aklıma bir çeşit lazer silahı geliyor. Farenin koordinatlarını tespit edip Çin'de satılan 15 W lık lazeri saydıracaksın üzerine
Evet. Bunun içi hareket sensörünü ayarlarken uzaktan kumandalı küçük arabalar kullanılabilir. Oradan durum anlaşılır.Farenin hareketini küçük diye algılmamazlık olabilir...
Su geçirmez değil herhalde...
Hareketli kayıt bir an önce deneyim Timur hocam, benim bildiğim bunlar biraz gecikmeli başlıyor. Bir diğer husus kamera her alanı görüyor mu acaba masa sehpa arkasında fare dolaşıp görüntülerde eliniz boş cikmayasaniz ...Tamam kamera hazır, yarın atölyede çalıştıracağım. Farelere zarar vermek istemiyorum, ama eğer ertesi gün gittiğimde kamerayı da kemirdiklerini görürsem işte o zaman iş değişir ve onlara yapacağım zulmün artık haddi hesabı olmaz
Fare atölyede ise, canlı yakalama taktiği yazarım.Tamam kamera hazır, yarın atölyede çalıştıracağım. Farelere zarar vermek istemiyorum, ama eğer ertesi gün gittiğimde kamerayı da kemirdiklerini görürsem işte o zaman iş değişir ve onlara yapacağım zulmün artık haddi hesabı olmaz
Peki yerdeki hareketlilikleri algıladığından emin miyiz? Yani fareler boyutlarından dolayı zeminle bir gibi olduğu için ve/veya çok hızlı hareket ettikleri için algılamamış olabilir mi?Evet dün geceki kayıtları inceledim. 20 kere falan kayda girmiş, ama hepsi ya havada uçuşan toz yada sinek. Ya farelerin günahına girdik veya münferit bir olay meydana geldi