Gerilim bolucu yapar gibi sicaklik bolucu yapmak.

Mikro Step

Kıdemli Üye
Yariiletken cip sensorler, NTC ve PTC sensorler yuksek sicakliklari olcemedikleri icin PT100 ya da termocouple gibi sensorlere yoneliyor ve isler karmasiklasiyor.

Zaman zaman aklima hep su soru geliyor.

Acaba gerilim bolucu yapar gibi sicaklik bolucu yapip ornegin 300 derece sicakligi yariiletken sensorlerle olcemezmiyiz?

1.jpg

Resimde 300 dereceye kadar isinmis firina metal bir cubuk sokulmus. Cubugun disarda kalan ucuna bir sogutucu eklenmis ve sogutucu sicakligi olculuyor.

Dis ortamin sicakligi da olculuyor. Sogutucu ruzgar esintisi vs den korunmus.

Bu sartlar altinda, ortam sicakligini biliyorsak, sogutucu sicakligini biliyorsak, metal cubugun, sogutucunun ve firinin, adini koyamadigim parametrelerini de biliyorsak, firin sicakligi hakkinda kestirimde bulunabilirmiyiz?

Bence mumkun fakat termal hesaplamalardan anlamiyorum.

Son düzenleme:
Yariiletken cip sensorler, NTC ve PTC sensorler yuksek sicakliklari olcemedikleri icin PT100 ya da termocouple gibi sensorlere yoneliyor ve isler karmasiklasiyor.

Zaman zaman aklima hep su soru geliyor.

Acaba gerilim bolucu yapar gibi sicaklik bolucu yapip ornegin 300 derece sicakligi yariiletken sensorlerle olcemezmiyiz?

22793 eklentisine bak
Resimde 300 dereceye kadar isinmis firina metal bir cubuk sokulmus. Cubugun disarda kalan ucuna bir sogutucu eklenmis ve sogutucu sicakligi olculuyor.

Dis ortamin sicakligi da olculuyor. Sogutucu ruzgar esintisi vs den korunmus.

Bu sartlar altinda, ortam sicakligini biliyorsak, sogutucu sicakligini biliyorsak, metal cubugun, sogutucunun ve firinin, adini koyamadigim parametrelerini de biliyorsak, firin sicakligi hakkinda kestirimde bulunabilirmiyiz?

Bence mumkun fakat termal hesaplamalardan anlamiyorum.

Hocam bence de mümkün ama ısı iletim hızının düşük olması ve ısı transfer malzemesinin ısı sığasının etkisi ölçümün gecikmeli olmasına neden olur. Sıcaklığın yavaş değiştiği bir ortam ölçülüyorsa bu çok sorun olmaz herhalde. Hesaplamalar her türlü sapacağından ben deneylerle veri toplayıp, bu veriye bir eğri uydururdum.

Forum istatistikleri

Konular
7,599
Üyeler
3,075
Son üye
Emir.

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back